Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

23 Haziran 2014 Pazartesi

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı

Edirne 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kırkpınar'ın Başpehlivanı Fatih Atlı, Kırkpınar'a iyi hazırlandığını, çok zorlu 5 maç yaptığını belirterek, "2007 yılından beri bu kemer için mücadele ettik ama Cenab-ı Allah 7 yıl sonra nasip etti. İnşallah bundan sonraki hedefim de bu altın kemeri koruyup bundan sonrada 2 yıl üst üste altın kemeri alarak ebedi sahibi olmak" dedi.
"STATTA VE TELEVİZYON KARŞISINDAKİ SEYİRCİDEN ÇOK ÖZÜR DİLERİZ"
Stat ve televizyon karşısındaki seyirciden özür dileyen Başpehlivan Atlı, "Onlar sabahtan akşama kadar bizi fedakarca bekleyip izlediler. Fakat bu hem fizyolojik, hem fiziksel hem de psikolojik bir savaş. Sonuçta 4'er puanlama maçı yaparak 5'inci maçımızdı. Fiziksel olarak çöküntüdeydik. Artık son taktikler ve teknik kaldı ortaya. Şöyle bir şey var, 7 aylık emeğin karşılığını silip atamıyorsun, bazı riskleri alamıyorsun. Seyircinin de bunu hoş görmesini anlayışla karşılamasını istedik ama seyircidir onlar çok güzel oyunlar ve taktikler görmek istiyor. Sonunu güzel bağladığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda seyircimiz daha çok memnun edeceğiz" şeklinde konuştu.
"ALTIN KEMER'İN EBEDİ SAHİBİ OLMAK İÇİN FİZİKSEL OLARAK VE PSİKOLOJİK OLARAK ÇOK HAZIRIM"
Samsun'dan İbrahim Karabacak'ın daha önce altın kemeri aldığını ama ebedi sahibi olamadığını ifade eden Atlı, "İnşallah onun yarım bıraktığı işi ben tamamlamak istiyorum. İlk yılı aldım, daha çok gencim, fiziksel olarak ve psikolojik olarak bu işe gerçekten çok hazırım. Önümüzdeki 2 yıl daha alarak kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Dünkü final güreşinde, o son an 7 aylık emeğin karşılığıydı. İsmail de yorgundu onu avantaja çevirmek istedim. O da biraz taktiksel bir savaş uyguladı. Fakat Cenab-ı Allah'ın takdiri biz sadece senaryoyu oynadık. Aldığımda çok mutlu oldum, altın kemere çok açtım, Cenab-ı Allah bize nasip etti" diye konuştu.
"BU BAŞARIYI AİLEME, Ustam BAYRAM ERTAN'A ARMAĞAN EDİYORUM"
Cuma günü Samsun'a gideceğini sözlerine ekleyen Atlı, başarısını ailesine ve ustası Bayram Ertan'a armağan ettiğini kaydetti. Perşembe günü memleketi Ladik'te olacağını belirten Atlı, "İnşallah orada bizi sevenlerle karşılaşacağız. Bunun içinde çok heyecanlıyım bizi beklesinler diyorum. Bu başarıyı aileme, Ustam Bayram Ertan'a armağan ediyorum. Bizi seven memlekette ve Türkiye'deki güreş seyircisine armağan ediyorum" dedi.
Öte yandan Kırkpınar hayranları Türkiye'nin başpehlivanı Fatih Atlı ile fotoğraf çektirirken, Arslanzade işletmecisi Arif Meriç ile Ciğerci Bahri Dinar altın kemerin sahibi Fatih Atlı'ya hediye paketi sundu. Kendisiyle röportaj yapan gazetecilerle birlikte selfie yapan Atlı'ya Selimiye Meydanı'nda bulunan bir seyyar satıcı da cevşen hediye etti.