Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

20 Ocak 2014 Pazartesi

Ladik Akpinar AÖL'de 'Eğitim Müzesi' Açılıyor

Ladik Akpinar AÖL'de 'Eğitim Müzesi' Açılıyor


Ladik İlçemiz’de, 1941’de ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu’nun da müzik kursunda eğitim verdiği Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi’nde ‘Eğitim Müzesi’ açılması için çalışma başlatıldı.

Müzede 74 yıldır faaliyette olan okulda eğitim gören öğrencilere ait müzik aletleri, resimler, kitaplar ve atölyelerde kullanılanlar aletlerin sergileneceği belirtildi.
1940 yılında Akpınar Köy Enstitüsü olarak kurulan, bugün Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet veren liseye ait geçmişte atölye olarak kullanılan tek katlı binanın 'Eğitim Müzesi'ne dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Ladik Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje kapsamında 1940 yılından bu yana okulda eğitim gören öğrencilerin kullandıkları müzik aletleri, tarım aletleri, laboratuvar aletleri, el işi aletleri ve makineleri ile öğrencilerin yaptıkları resimler ve döneme ait kitapların sergileneceği belirtildi.
Aşık Veysel Şatıroğlu'nun da memur olarak görev yaptığı ve 45 gün süresince öğrencilere müzik kursu verdiği okulda bugün 429 öğrenci eğitim görüyor.
Ladik Kaymakamı Furkan Sancaktutar, projeye büyük önem verdiklerini belirterek Eğitim Müzesi'nde sergilenecek eserler için okulda envanter çalışması yapılacağını söyledi. Okulun 700 dönümlük bir alanda hizmet verdiğini belirten Kaymakam Sancaktutar şunları söyledi:
"Geçen yıl Eğitim Müzesi kurulmasına karar verildi. Bu amaçla geçtiğimiz aralık ayında restorasyon projesi tamamlandı. Yapım ihalesi kısa bir zaman sonra yapılacak. İhalenin ardından binanın restorasyonu gerçekleştirilecek. Daha sonra eğitim araç ve gereçleri burada sergilenecek. Kültür mirasımızı vatandaşlarımıza tanıtmış olacağız. Müzenin tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte ilçemizin kültür ve turizmine de olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum."

12 Ocak 2014 Pazar

MEVLİD KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

MEVLİD KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

Mevlid Kandili

Yurtiçi ve yurtdışında yaşayan tüm Ladik'li ve Samsun'lu
hemşehrilerimizin Mevlid Kandili kutlu olsun.

ALLAH (c.c) edeceğiniz duaları kabul etsin. Amin...

Saygilarimla
Ladikli Editör