Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

13 Nisan 2012 Cuma

Ladik-Amasya Hattında Çatışma: 2 Terörist Ölü Ele Geçirildi

Ladik-Amasya Hattında Çatışma: 2 Terörist Ölü Ele Geçirildi
13 Nisan 2012 Cuma

Ladik ilçemizde teröristlerin bulunduğu istihbaratıyla harekete geçen güvenlik güçleri, ilçemizin Amasya il sınırı kırsalında teröristlerde sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

18 Nisan 2010 tarihinde Ladik ilçemizde devriye gezen polis otosunu silahla tarayıp 2 polis memurunu şehit ettikten sonra kayıplara karışan PKK'lı terörist grup, ilçede yine ortaya çıktı. Daha önce teröristlerin ilçede eylem yapacağı istihbaratını 15 gün önceden almasına rağmen saldırıya engel olamayan güvenlik güçleri, bu kez teröristleri, Ladik'in Amasya il sınırı kırsalında kıstırdı. İlçeye sevk edilen Tokat Jandarma özel harekat ekipleri, teröristlerle sıcak temas sağlayarak ateş açtı. Çatışmada 2 teröristin ölü ele geçirildiği belirtilirken, çatışmanın devam ettiği kaydedildi.

9 Nisan günü Amasya'nın merkeze bağlı Çiğdemli Köyü Zana Köprüsü üzerinde askeri aracın geçişi sırasında pusu kuran teröristlerin, uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 1 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı. Güvenlik güçleri, çatıştıkları teröristlerin Amasya'daki hain saldırıyı gerçekleştiren grup olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

13-14-15 Nisan Feshane Samsun Tanıtım Günleri

13-14-15 Nisan Feshane Samsun Tanıtım Günleri
13 Nisan 2012 Cuma



SADEF’in organize ettiği Feshane Samsun Tanıtım Günleri 13-14-15 Nisan 2012 de gerçekleştiriliyor.

2004 yılında kurulan ve bölgenin en büyük sivil toplum örgütü olan Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF); bölgenin gelişmesine katkı sağlamanın yanı sıra her alanda ülke gelişimine artı değer üretmek için faaliyetlerine devam etmektedir. Samsun’u temsil eden bütün 300 dernek ve sivil toplum kuruluşunu tek çatı altında toplayan SADEF; kurumsallaşma sürecini İstanbul’da tamamlamış ve faaliyetlerine burada devam etmektedir.

İstanbul’a kayıtlı nüfusu 450.000 olan ve kaydı olmadan konaklayan kişilerle birlikte İstanbul’daki Samsunlular’ın sayısının 850.000 civarı olduğu tahmin edilmektedir. Sadef’in her yıl geleneksel olarak düzenlemekte olduğu Samsun Tanıtım Günleri’nin bu yıl 5.si düzenlenecektir. Yaklaşık 300.000 kişinin ziyaret ettiği bu organizasyon Samsun’u en güzel şekilde tanıtmak ve Samsunlular’ı buluşturmayı hedeflemektedir.

Bakanların, milletvekillerinin, bürokratların, üst düzey yöneticilerin, iş adamlarının, sanatçıların, sporcuların ve bir çok ünlünün katıldığı ve Samsunlular’ın yoğun ilgi ile destekledikleri 5. Geleneksel Samsun Tanıtım Günleri 13-15 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Sadef.org.tr