Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

30 Mart 2011 Çarşamba

Ladik'te 50 aileye giyecek yardımı yapıldı

Ladik'te 50 aileye giyecek yardımı yapıldı
30 Mart 2011 Carsamba

Kimse Yok mu Derneği Samsun Şubesi'nin Ladik'te 50 aileye giyecek yardımında bulunduğu bildirildi.

Kimse Yok mu Derneği Ladik Temsilcisi Kaya Yıldırım, ihtiyaç sahibi 50 aileye yazlık ve kışlık giyecek yardımında bulunduklarını söyledi. İhtiyaç sahibi ailelerin 'Kimse Yok mu' seslerine cevap verdiklerini ifade eden Yıldırım, 'Bizler sadece birer aracıyız. Maddi durumu iyi olan hayırsever vatandaşlarımızın ihtiyaç sahiplerine yapmak istedikleri yardımın gerçekleşmesine biz vesile oluyoruz. Ladik'te belirlediğimiz yaklaşık 50 ailenin ayakkabıdan kabana kadar tüm yazlık ve kışlık ihtiyaçlarını giderdik' dedi.

Amaçlarının insanları sevindirmek olduğunu kaydeden Yıldırım, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmalarında otobüs tahsisi yapan Ladik Kaymakamlığına da teşekkür etti.

Kaynak: Samsun - AA

14 Mart 2011 Pazartesi

Ladik; "Haberiniz olsun" Programı'nda

Ladik; "Haberiniz olsun" Programı'nda
13 Mart 2011 Pazar

Güzel ve şirin ilçemiz Ladik, Samanyolu Haber TV'nin "Haberiniz olsun" Programı'nda ekranlara geldi. Mustafa Kemal Pehlivan'ın sunduğu Program'da Ladik gölünde yerinde durmayan adalar, Ladik'in manevi gönül sultanı Seyyid Ahmed-i Kebir Er-Rufai hazretleri, serenderlerden oluşturulan Ambar köy, lezzetine doyum olmayan Kaz Tiriti ve Karadeniz'in kış sporları merkezi Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ni izleyebilirsiniz ...

10 Mart 2011 Perşembe

Kapalı köy yolu sayısı 38'e düştü

Kapalı köy yolu sayısı 38'e düştü
10 Mart 2011 Perşembe

Samsun'da kardan dolayı iki gün önce kapanan 166 köy yolundan 128'inin açıldığı ve kapalı köy yolu sayısının 38'e düştüğü bildirildi.

Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün geceli gündüzlü yaptığı kar temizleme çalışması sonucu kapalı köy yolu sayısı 38'e geriledi. Samsun'da kapalı köy yolu sayısının ilçelere göre dağılımı şu şekilde: "Alaçam'da 2, Ayvacık'ta 1, Bafra'da 4, Çarşamba'da 5, Kavak'ta 5, Ladik'te 14 köy yolu, Vezirköprü'de 6 ve Yakakent'te 1."

Samsun İl Özel İdaresi 18 greyder, 6 lastikli kepçe, 1 kar makinesi, 2 kar kamyonu ve 17 ekiple kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

9 Mart 2011 Çarşamba

Ladik`te SGK bilgilendirme toplantısı yapıldı

Ladik`te SGK bilgilendirme toplantısı yapıldı
09 Mart 2011 Çarşamba

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü`nce Ladik`te bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ladik Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen toplantıda, SGK İl Müdürlüğü uzmanlarınca geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Torba Yasa`da yer alan ilgili maddelerin vatandaşa sağladığı kolaylıklar anlatıldı.

SGK`nın alacaklarına yönelik gerçekleştirilecek yapılandırma çalışmalarında son başvuru tarihinin 2 Mayıs olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşlardan yasanın kendilerine sağladığı kolaylıklardan faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.

Toplantı sonunda uzmanlar, vatandaşların merak ettiği konularda kendilerine yönelttiği soruları yanıtladı.

Samsun'da 109 köy yolu ulaşıma kapalı

Samsun'da 109 köy yolu ulaşıma kapalı
09 Mart 2011 Çarşamba

Samsun'da, kar yağışı nedeniyle 109 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce, 109 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Samsun'da kapalı olan köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle: “Alaçam'da 6, Asarcık'ta 7, Atakum'da 4, Ayvacık'ta 4, Bafra'da 7, Canik'te 7, Çarşamba'da 9, Havza'da 10, Kavak'ta 12, Ladik'te 10 köy yolu, 19 Mayıs'ta 5, Salıpazarı'nda 2, Tekkeköy'de 4, Vezirköprü'de 15 ve Yakakent'te 7.”

İl Özel İdaresi, kapalı yolları ulaşıma açmak için 24 saat esasına dayalı olarak 32 greyder, 13 lastikli kepçe ve 33 ekiple kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

8 Mart 2011 Salı

Ladik'te eğitime bir gün ara verildi

Ladik'te eğitime bir gün ara verildi
08 Mart 2011 Salı

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, Samsun'un ilçelerinde de hayatı etkiliyor.

Ladik ilçemizde devam eden kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 9 Mart Çarşamba günü okulların tatil edildiğini, öğrencilerin 10 Mart Perşembe günü ders başı yapacağını açıkladı.

Samsun'da 166 köy yolu ulaşıma kapalı

Samsun'da 166 köy yolu ulaşıma kapalı
08 Mart 2011 Salı

Samsun'da, kar yağışı nedeniyle dün 60 olan kapalı köy yolu sayısının bugün 166'ya çıktığı bildirildi.

Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce, 166 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Alaçam'da 8, Asarcıkta 5, Atakum'da 15, Ayvacık'ta 10, Bafra'da 7, Canik'te 29, Çarşamba'da 13, Havza'da 20, İlkadım'da 6, Kavak'ta 10, Ladik'te 7 köy yolu, 19 Mayıs'ta 5, Salıpazarı'nda 3, Tekkeköy'de 9, Terme'de 6, Vezirköprü'de 8 ve Yakakent'te 5 olan kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 24 saat esasına dayalı olarak Samsun İl Özel İdaresi 33 greyder, 9 lastikli kepçe ve 36 ekiple müdahale etmektedir.

Ladik'de Samsunspor aşkı

Ladik'de Samsunspor aşkı
05 Mart 2011 Salı

Ladik'li Samsunspor taraftarları, takımlarını desteklemek için kendi taraftar formalarını hazırlattılar.

Samsunspor Ladik Grubu Başkanı Nuri Tufan Noyan, Samsunspor'a olan sevgilerinin çok farklı olduğunu ifade ederek, bunu ortaya çıkarmak için grup adına şapka, forma ve atkı hazırlattıklarını söyledi. Kırmızı-Beyaz renkteki forma, atkı ve şapkaların üzerine "Samsunpor Ladik Grubu" yazdığını belirten Noyan, "Bunları satarak hem maçlara gidiş geliş masraflarını karşılıyor hem de Samsunspor'a yeni taraftar kazandırmaya çalışıyoruz" dedi. Noyan, uzakta olsalar bile takımlarını her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

HAMAMAYAĞI'NA 45 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

HAMAMAYAĞI'NA 45 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
8 MART 2011 SALI

Ladik Hamamayağı Kaplıcaları'na yapılacak yatırım için son aşamaya gelindi. Sağlık Kenti olma yolundaki Samsun'a, hasta göçü sağlaması hedeflenen projenin yatırım maliyeti yaklaşık 45 milyon dolar.

Karadeniz'in en büyük sağlık ve turizm kompleksini dünya turizmine açmaya hazırlanan Ladik Akdağ Termal Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zeybek, Ladik Hamamayağı Kaplıcaları için yapılacak olan 45 milyon dolarlık yatırım için son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Sağlık Kenti Samsun'da termal turizmin can damarı Havza ve Ladik'te sağlık turizminin önemli bir ayağı daha hizmete girmeye hazırlanıyor. Yaklaşık olarak 45 milyon dolar yatırım yapılması planlanan Ladik Hamamayağı Kaplıcaları'nın yeni turizm sezonuna hazırlanması bekleniyor. Ortalama 4 yıllık bir süreçte 3 etapda tamamlanması planlanan bu sağlık kompleksi için 1. etap da 100 devremülk kür merkezi, 2. etap da 5 yıldızlı otel, 3. etap da ise 200 devremülklük kür merkezi yapılması hedefleniyor.

"Karadeniz'in en büyük sağlık kompleksi olacak"

Ladik Hamamayağı Kaplıcaları'nı yeni turizm sezonuna hazırlamayı amaçladıklarını ifade eden Ladik Akdağ Termal Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zeybek, "Karadeniz'in en büyük turizm kompleksini dünya turizmine açacağız. Kuzey ülkelerinden özellikle de Rusya'dan buraya turist bekliyoruz. Taslak projeyi bitirdik. Bu proje ile "Sağlık Kenti Samsun" sloganına anlam katacak, sağlık turizmine önemli bir ayak olacağız" diye konuştu. Zeybek, arazi sorununu çözdükten sonra yatırımı hemen hayata geçireceklerini belirtti.

Termal turizmde marka

Samsun Havza'da hizmet veren Ancere Termal Otel'in bünyesinde termal havuz, Türk hamamı, sauna, masaj, jakuzi gibi pekçok hizmet bulunuyor. Ancere Thermal Hotel'in sahibi olan Zeybek, termal turizm alanında yaptığı yatırımların yanı sıra bir çok farklı alanda da çeşitli yatırım ve faaliyetler sürdürüyor. Ancere Otel'den aldığı güç ile hedefini büyüten Zeybek, sağlık kompleksi ile hem sağlık hem turizm hem de sosyal ve ekonomik anlamda büyük bir projeye imza atıyor.

2 Mart 2011 Çarşamba

Fotoğraflarla Lâdik Turizm Bölgesi

Fotoğraflarla Lâdik Turizm Bölgesi
02 Mart 2011 Çarşamba

Samsun İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Galerisinde 'Fotoğraflarla Lâdik Turizm Bölgesi ve Akdağ Kayak Merkezi' konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

İl Özel İdaresi'nin koordinasyonunda SAMFAD Üyesi Fotoğraf Sanatçısı Metin İşler'in katkılarıyla düzenlenen serginin açılış kurdelesini Vali Hüseyin Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Lâdik Kaymakamı Kadir Perçi, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve Fotoğraf Sanatçısı Metin İşler kesti.

57 adet fotoğrafın ve çeşitli materyallerin yer aldığı sergide, Lâdik; temiz havası, yaz ve kış sporları, kaplıcaları, doğal zenginlikleri ve tesisleri gibi birçok yönüyle fotoğraflarda anlatıldı.

Ladik'in tüm turistlik ve kültürel değerleriyle anlatıldığı sergiyi dolaşan Vali Hüseyin Aksoy, Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nin Orta Karadeniz Bölgesinin tek kayak merkezi olduğunu hatırlatarak turizmin Samsun'un öncü sektörlerinden biri haline getirilmesi amacıyla bir turizm master planı hazırlandığını ve planın İl Genel Meclisinde onaylanarak faaliyete geçirildiğini söyledi.

Samsun'u turizm sektöründe marka yapmak amacıyla hazırlanan Turizm Mastır Planıyla; Samsun sınırları içinde mevcut olan doğal değerler, tarihi yapı ve sosyo-kültürel yapıdan oluşan turizm potansiyeli detaylı olarak incelenerek bu potansiyelin ülke yararında kullanılabilmesi ve faydalanılabilmesi için alınması gerekli önlemlerin uzun ve kısa vadeler için ayrıntılı bir biçimde belirlenebilmesi sağlanacak” diyen Vali Aksoy, “Yine bölgenin potansiyelini ve problemlerini kapsamlı bir şekilde ortaya koyan, bunlara çözüm önerileri getiren dünya barışına, kültürler arası iletişime ve ülke ekonomisine katkıda bulunan turizmin İlimizdeki rekabet gücünün arttırılması düşünülmekte” diye konuştu.

Sergiye, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, Daire Başkanları, Siyasi Partilerin Grup Başkan Vekilleri, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

'Fotoğraflarla Ladik Turizm Bölgesi ve Akdağ Kayak Merkezi' konulu fotoğraf sergisi 6 Mart Pazar gününe kadar açık olacak.

KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI