Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

28 Ocak 2011 Cuma

Ladik'te proje şenliği

Ladik'te proje şenliği
28 Ocak 2011 Cuma

Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen yarışma sonucu 1. olan proje sahibi öğrenciye İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertük Koç tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5-6-7-8 sınıf öğrencileri arası fen bilimleri, matematik ve sosyal bilgiler branşlarında proje yarışması gerçekleştirildi. Yarışmanın sergi açılış törenine Samsun İl Milli Müdürü Hülya Ertürk Koç katıldı. Programa ayrıca, Havza Kaymakamı ve Ladik Kaymakam Vekili Erol Rüstemoğlu, İlçe protokolü, Ladik, İlkadım, Atakum, Havza ve Vezirköprü İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti.

Geçtimiz yıl 13 olan proje sayısı bu yıl 148 projeye ulaştı. Program kapsamında proje yarışmasına katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Açılış programında kategorilerinde 1. olan projeler sunumlarını yaptı, protokol üyeleri tarafından puanlama yapılarak en iyi proje sahibi öğrenciler belirlendi. En iyi proje sahibi öğrencilere İl Millî Eğitim Müdürü Koç ve Havza Kaymakamı ve Ladik Kaymakam Vekili Erol Rüstemoğlu tarafından büyük ödül olan dizüstü bilgisayarlar hediye edildi.

24 Ocak 2011 Pazartesi

Kaymakam Perçi, Ailesini toprağa verdi

Kaymakam Perçi, Ailesini toprağa verdi
24 Ocak 2011 Pazartesi

Samsun'un Terme ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ladik Kaymakamımız Kadir Perçi'nin annesi, babası ve kardeşi, Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, kızı Zehranur'un 1. yaş günü dolayısıyla Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde oturan ailesini Samsun'a davet etti. Torunlarının doğum günü kutlamasına ortak olan Perçi ailesi, önceki gece evlerine dönerken Samsun-Ordu yolu Terme ilçe merkezinde kaza geçirdi. Kazada kaymakamın öğretmen kardeşi Mehmet Perçi (28), annesi Emine Perçi (52) ve babası Mustafa Perçi (54) hayatını kaybetti.

Kazada ölen Kaymakam Kadir Perçi'nin anne, baba ve kardeşi, dün memleketleri Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede Kaymakam Perçi ile kardeşi Uğur Perçi'nin oldukça bitkin oldukları gözlendi.

Cenaze törenine, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın, Fatsa Kaymakamı Selman Yurdaer, Kaymakam Perçi'nin Ladik'ten mesai arkadaşları, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

23 Ocak 2011 Pazar

Ladik Kaymakamı ailesini kazada kaybetti

Ladik Kaymakamı ailesini kazada kaybetti
23 Ocak 2011 Pazar

Ladik İlçemizin Kaymakamı Kadir Perçi'nin annesi, babası ve kardeşi elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Kaza, Samsun'un Terme ilçesi Fenk Mahallesi Samsun Caddesi Işıklı Kavşak'ta dün gece saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlçe Kaymakamımız Kadir Perçi'yi Samsun'a ziyarete gelen ailesi, Ordu'nun Çaybaşı ilçesine dönerken Terme ilçesinde kaza geçirdi. Kaymakamın kardeşi olan öğretmen Mehmet Perçi'nin (28) kullandığı 52 DU 542 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu refüj bordür taşlarına çarparak takla attı.

Kazada Kaymakam Perçi'nin babası Mustafa (54) ve annesi Emine (52) olay yerinde, ağır yaralanan kardeşi Mehmet Perçi ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken hayatını kaybetti.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Başsağlığı

Sevgili Kaymakamımız Kadir Perçi'nin ailesine Allah'tan rahmet diler, kendisine, akrabalarına ve tüm sevenlerine de sonsuz sabırlar dilerim. Mekanları Cennet olsun...

Cenazeler 23 Ocak Pazar günü ögle namazına müteakip Ordu ili ÇAYBAŞI ilçesinde toprağa verilecektir.

Saygilarimla
Ladikli Editör

19 Ocak 2011 Çarşamba

Akdağ'da Kayak keyfi bir başka

Akdağ'da Kayak keyfi bir başka
19 Ocak 2011 Carşamba

Ladik ilçemizdeki Akdağ'da beklenen kar yağınca, yapımı geçen yıl tamamlanan Kayak Merkezi kayakseverlere ev sahipliği yapmaya başladı.

İsmail Çimen - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılında Kış Sporları ve Kayak Merkezi ilan edilen Ladik ilçemizdeki Akdağ'da beklenen kar yağınca, yapımı geçen yıl tamamlanan Kayak Merkezi kayakseverlere ev sahipliği yapmaya başladı.

Samsun İl Özel İdaresince yolu ve telesiyeji geçtiğimiz yıl tamamlanan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne Samsun Kayak Kulübü de butik otel ve kafeteryadan oluşan bir tesis inşa ederek hizmete sundu. Bölgede yaklaşık 20 yılı aşkın süredir hayali kurulan Akdağ Kayak Merkezi, tüm alt yapısının hazırlanması ve tesise de kavuşmasına rağmen geçtiğimiz yıl beklenen kar yağmayınca sezonu açamamıştı.

Bu yıl ise ümitle beklenen kar bölgeye geç de olsa yeterli seviyede düşünce, kayakseverler soluğu Samsun merkeze yaklaşık 82 kilometre, Çarşamba Havaalanı'na 110 kilometre uzaklıktaki Akdağ'da aldı. Yüksekliği bin 400 metreyi bulan Akdağ, kayakseverleri ağırlamaya başlarken, bölgede çeşitli organizasyonların da startı verildi. Geçtiğimiz hafta Kayak İl Birinciliği yapılan merkezde yeni aktiviteler de planlanıyor.

Özellikle hafta sonu tatilcileri için önemli bir merkez haline gelen Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, merkez ve ilçeler başta olmak üzere civar illerden gelen sporseverlerin eğlenceli saatler yaşamasına olanak sağlıyor. Misafirlerine doyumsuz manzara seyretme imkanı da sunan ve 16 direkten oluşan, 1359 metre uzunluğundaki telesiyej de bölgeye gelen tatilcilere gün boyu zirveye ulaşma heyecanı yaşatıyor.


-'AKDAĞ, TURİZM İÇİN DE ÖNEMLİ BİR PENCERE OLACAK'-

Samsun Kayak Kulübü Başkanı Bekir Kibaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye kar yağmasıyla birlikte sezonu açtıklarını söyledi.

Genel olarak değerlendirildiğinde yeni kurulan tesislerin tamamının ilk etapta çeşitli sıkıntılar çektiğini belirten Kibaroğlu, 'Yeni kurulan dağlarda ilk etapta bir şeyler beklemek yanlış olur. Erzurum-Palandöken, Bursa-Uludağ, Kastamonu-Ilgaz, Bolu-Kartalkaya'da da aynı sorunlar yaşandı. Bu tür tesislerin ilk kuruluşu sancılı geçmiştir. Biz de sancılar çektik. Bu saatten sonra çıtayı yükselterek gidecektir. Samsun'da turistik amaçlı bayrak dikilecek ilk yer diyebiliriz. Akdağ, bölgenin turist çekmesi noktasında önemli bir pencere olacak' dedi.

Bölgenin turizm açısından zengin imkanlara sahip olduğunu ifade eden Kibaroğlu, 'Özellikleri oldukça fazla olan Akdağ'da insanlar dağa çıkıp kayacak, aşağı indiğinde ise kaplıcalardan faydalanacak. Bu bütünle hareket ettiğimizde bölge, geleceğin Uludağ'ı olacaktır. Akdağ, artık kaçınılmaz bir gerçek oldu. Akdağ, Türkiye'nin ilk kar alan bölgesinden birisi olması ileriye dönük yatırım sıkıntısını ortadan kaldırma noktasında önemli bir etken. Yapmamız gereken faaliyetleri artırmak, tanıtımı genişletmek.' diye konuştu.


- KAYAK FEDERASYONU'NDAN BÜYÜK DESTEK

Kayak Federasyonu'nun da bölgedeki oluşumu desteklediğini belirten Kibaroğlu, 'Federasyon 32 sporcumuzun kullandığı tüm malzemeleri, yedekleriyle birlikte gönderiyor. Bu davaya inandıkları için İl Özel İdaresi'nin kullanımına bir snovtrak hibe etti. Bunların her biri bir nimet. Buradaki ilk hedef sportif faaliyet. Fakat diğer taraftan da turistlik bölge kimliğine kavuşması, paralel ilerleyen iki olgu' dedi.

Yaklaşık 1400 metre yükseklikteki Akdağ, 200 metre eninde pisti, 1359 metre uzunluğunda telesiyeji, 11 odalı bir butik oteli, 200 kişilik restoran, kafeterya, kayak kiralama merkeziyle sporseverlere hizmet veriyor. İl Özel İdaresi'nce işletilen telesiyej tek çıkış 2, günlük kullanım 10 TL, kayak takımı günlük 30 TL ve kızak ise günlük 20 TL'den kiralanıyor.

Kaynak:  Anadolu Ajansı / SAMSUN

TOKİ konutları için süre uzatılıyor

TOKİ konutları için süre uzatılıyor
18 Ocak 2011 Carsamba

Ladik'te toplu konut projesi için çalışmalar devam ediyor. Milletvekili Demir, vatandaşın projeyi desteklemesini istedi. TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca da, tamamlanan başvuru süresini uzatacaklarını söyledi.

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, Ladik AK Parti İlçe Başkanı Fikret Baştan ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca'yı ziyaret etti. Ladik'te yapılması planlanan toplu konut projesi ile ilgili gelinen aşamalar ve bundan sonrası içinde neler yapılabileceği hususunda görüş alış verişinde bulunuldu.

200 konutluk alan

İlçenin Hacıalipınarı mahallesinde yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda 200 konut yapılması için vatandaşlardan alternatifli talepler topladıklarını söyleyen Ladik Kaymakamı Perçi, “Bu amaçla mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantılar yaptık. Broşürler dağıttık. Vatandaşlarımızın özellikle vade uzatılmasına yönelik talepleri olduğunu gördük. 30 Aralık 2010'da sonra eren başvuru sürelerinin uzatılmasını istedik” dedi.

'Proje desteklenmeli'

Samsun Milletvekili Demir de vatandaşların fiyat ve vade konusundaki taleplerini TOKİ"ye ilettiklerini belirterek, görüşmeler neticesinde vade ve fiyat konusunda yeni düzenleme yapılabileceği bilgisini aldıklarını söyledi. Demir, "Ladik"e katma değer katacak projeye vatandaşların ilgi göstermesini bekliyoruz. TOKİ"nin bugüne kadar yurt genelinde yaptığı çalışmaların belli. Vatandaşların güven içerisinde bu projeye iştirak etmesi gerekiyor" diye konuştu,

'Süreyi uzatacağız'

TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca da, "Ladik"teki toplu konut projenin hayata geçmesi için Ladiklilerin bu projeye sahip çıkması ve desteklemeleri gerekiyor. Biz idare olarak vade uzatılması ve fiyatların biraz daha aşağıya çekilmesi konusunda bir çalışma yapacağız. Başvuru süresini de uzatacağız. Ayrıca bu ayın sonuna doğru Ladik"e bir ekip göndererek vatandaşa doğrudan bir sunum yapmayı planlıyoruz” ifadelirini kullandı.

Ladikli heyetten Bakan Yazıcı'ya ziyaret

Ladikli heyetten Bakan Yazıcı'ya ziyaret
19 Ocak 2011 Carsamba

Ladikli Heyet, Millletvekili Cemal Yılmaz Demir'le birlikte Ladik'te yapımı devam eden Ladik Aşevi ve Barınma Merkezi'ne kaynak aktarımı için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya gecen hafta ziyarette bulundular.

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, Ladik Ak Parti İlçe Başkanı Fikret Baştan, Ladik Ak parti İlçe Başkan Yardımcısı Kamil Yenice ve Ladik Belediye Meclis Üyesi Aslan Koca ile birlikte Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı makamında ziyaret ettiler.

Ladik ilçesi merkez ve köylerinde yaşayan kimsesiz, korumaya ve bakıma muhtaç, barınma imkanından yoksun ve yoksul vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için Ladik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ladik Aşevi ve Barınma Merkezi Yaptırma Derneği ile Ladik Belediyesi arasında 2005 yılında üçlü bir protokol yapılmış ve inşaat çalışmalarına başlanılmıştı. Bugüne kadar Fon kurulu imkanlarıyla 400 bin TL ödenek çıkartılan projenin tamamlanabilmesi için ilave olarak 272 bin 364 TL ödeneğe ihtiyaç olduğu ve bunun da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce tahsis edilmesi talebi Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya iletildi.

Huzurevi ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Yenice; “Dernek olarak eski Belediye Başkanımız rahmetli Kemal Kaplan ile büyük bir özveri ile çalışmaları başlattık. Akabinde Sayın Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'in de büyük destekleri ve Sayın Bakanımızın da katkıları ile inşaatı bu aşamaya kadar getirdik. İnşallah Sayın Bakanımızın ödenek tahsis ettirmesiyle inşaatı bitireceğiz.” dedi.

Ladik Kaymakamı Kadir Perçi; “Tek olarak yaşayan yaşlı insanlarımızın gerek barınma ve gerekse temel beslenme sorunlarının giderilmesi ve bu sorunların giderilmesi ile kamuoyu vicdanının ciddi anlamda rahatlatılması ve vatandaşlarımızın Devletimize olan güvenlerin sağlanabilmesi için Aşevi ve Barınma Merkezinin tamamlanması büyük önem taşımaktadır.”diye konuştu.

“ Ladik'te çok güzel bir oluşum meydana gelmişti. Rahmetli Belediye Başkanımız ve Kamil Bey projeyi büyük bir özveriyle bu noktaya kadar getirdiler.Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir; “Sağolsunlar Sayın Bakanımız da her türlü maddi manevi desteğini esirgemedi. Kendilerine Samsunlu ve Ladikli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Projeyi çok iyi bildiğini hatta inşaatı da bizatihi yerinde gördüğünü belirten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı; “Vakıf aracılığıyla talep edilen ilave ödeneği en kısa sürede vermeye çalışacağız. Programım elverişli olduğu takdirde de binanın açılışına geleceğim” dedi.

10 Ocak 2011 Pazartesi

Ladik Akdağ'da Kayak müsabakalari yapildi

Ladik Akdağ'da Kayak müsabakalari yapildi
10 Ocak 2011 Pazartesi

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Samsun İl Birinciliği müsabakaları, dün Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde yapıldı. Samsun'da ki bu ilk kayak yarışına 33 sporcu katıldı. Yarışlarda Samsun Kayak Kulübü'nden 30 ve Ladik Akdağ Kayak Sporlarını Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği Kulübü'nden de 3 sporcu katıldı. Yarışlar sonucu Cemre Kibaroğlu kızlarda, Doğukan Othan da erkekler kategorisinde birinci oldu.

Kayak Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Sedat Kadağan, yarışmada görev alan hakemlerin tamamının Samsun Bölgesi hakemleri olduğunu, teknik alt yapı olarak bundan sonraki müsabakalara da hazır olduklarını, pistin iyi ve karın yeterli olduğunu söyledi.

Yarışı Kaymakam Kadir Perçi, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun Kayak Kulübü Başkanı Bekir Kibaroğlu, Sportif Faaliyet Müdürü Kaan Otan, Genel sekreter İdris Kibaroğlu ve kayakseverler izledi.

Akdağ'da kayağın yanı sıra paraşütçülerin yaptığı gösteri de ilgi ile izlendi.

Kaynak: (İE-DLK-MHD) / AA - Samsun