Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

26 Kasım 2010 Cuma

"Ambar köy takdire şayan bir proje"

"Ambar köy takdire şayan bir proje"
26 Kasım 2010 Cuma

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Ladik ilçemzide çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Yeni, daha sonra kaymakamlık tarafından yürütülen ambar evleri proje alanında incelemelerde bulundu.

Samsun'un turizm alanında çok ilerleme kaydettiğini belirten Yeni, “Milletvekillerimizin, valiliğimizin, kaymakamlıklarımızın ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın hep birlikte, gayretleriyle Samsun ve ilçeleri turizm alanında birkaç basamak üste çıkmıştır. Samsun'umuza beş yıldızlı oteller açılıyor, Bafra'da Kuş Cenneti hizmete girdi, Kolay'ın Turizm Bölgesi ilan edilmesi, Ayvacık'ta otel ve teleferik projesi, Vezirköprü'de Kunduz Yaylası ile ilgili çalışmalar, Havza'da kaplıcalar, Tekkeköy'de mağaralar, Ladik'te Kayak merkezi, şimdi de bu büyük proje. Samsun gelecek dönemde turizm açısından da cazibe merkezi haline gelecektir.” dedi.

Samsun'un Karadeniz Bölgesi Turizm master planına da dahil olduğunu hatırlatan Yeni, bu proje sayesinde Samsun'a çok büyük yatırımların gerçekleştirileceğini söyledi.

Ahmet Yeni, Ladik'teki Ambar Köy Açık Hava Müzesi projesini takdirle karşıladığını, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

20 Kasım 2010 Cumartesi

Ladik'te uyuşturucu operasyonu

Ladik'te uyuşturucu operasyonu
20 Kasım 2010 Cumartesi

Ladik İlçemiz'de başlatılan planlı operasyon neticesinde, uyuşturucu ticareti yapan ve kullanan kişiler yakalanırken, bol miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Ladik İlçemiz'de yapılan operasyon sonucunda Y.T., O.Ö., B.Ö., K.Y., R.A., E.A., Ş.D., H.A. emniyet güçleri tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden Y.T., O.Ö. ile B.Ö. isimli şahıslardan 38 adet Extacy hap, 8 gram esrar maddesi, 1 gram kenevir tohumu, 1 adet 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 28 adet fişek ele geçirildi ve bu kişiler gözaltına alındı. Bu 3 şahıs Ladik'te sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Uyuşturucu madde satın alarak kullandıkları tespit edilen diğer şüpheliler ise ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

16 Kasım 2010 Salı

Kurban bayraminiz kutlu olsun

Kurban bayraminiz kutlu olsun
Ladik-Samsun blogu olarak sevgili hemsehrilerimizin ve tüm Islam aleminin Kurban bayramini en icten dileklerim ile kutlar, saglik mutluluk ve esenlikler dilerim. Sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara insaAllah.
Kurban Bayraminiz mübarek olsun - Kurban Bayramınız mübarek olsun - Kurban Bayramınız kutlu olsun - Kurban Bayraminiz kutlu olsun
Saygilarimla
Blog Editörü

15 Kasım 2010 Pazartesi

Ladik Akdağ sezona hazirlaniyor

Ladik Akdağ sezona hazırlanıyor
15 Kasım 2010 Pazartesi

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde, kış sezonuna hazırlık için ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

2005 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Samsun İl Özel İdaresi tarafından Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi olarak çalışmaları tamamlanan ve 15 dekarlık alanı içeren merkeze; 300 mavi ladin, 1000 sarıçam olmak üzere toplamda 1300 ağaç dikilecek.

1 ile 1.5 metre boylarında yaklaşık 4 metre arayla yerleştirilecek ağaçların dikim işlemlerinin bir ay içinde tamamlanması ve merkezin sezona hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Ladik ilçesi ile Akdağ arasındaki 7 kilometrelik mesafenin bulunduğunu belirten Özel İdare Yetkilileri, yolun alt yapısının geçen sene yapılan çalışmalarla tamamlandığını belirterek, “Başladığı noktanın 1400 metreye en üst noktasının da 1800 metreye ulaşan 1350 metre uzunluğundaki telesiyejin bakım onarım çalışmaları da en kısa sürede tamamlanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından telesiyejimiz de aktif hale gelecektir” dedi.

Merkezin sezona hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmalarını İl Genel Meclis Üyeleri de ziyaret ederek yerinde gördü.

Ladik TOKİ Projesi başvurulari bekliyor

Ladik TOKİ Projesi başvuruları bekliyor
14 Kasım 2010 Pazar

Ladik Kaymakamlığı bir yıldır çalışmaları devam eden 160 konutluk TOKİ projesi için başvuruları bekliyor.

3 Kasım itibariyle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ), Ladik Kaymakamlığı Kültür Turizm Tanıtım ve Proje Ofisi'ne ulaşan yazıyla bir yıldır üzerinde çalışılan 160 Konutluk Projede başvurularda son aşamaya gelindi.

Ladik Kaymakamlığı tarafından önerilen Kızılsini Mahallesi'ndeki 105 Ada 315 Parsel'deki 36 dönümlük arsa üzerinde B1 tipi 87 metrekare (2+1) 80 adet, C1 tipi 122 metrekare (3+1) 80 adet konut olmak üzere toplam 160 adet konut yapılması kesinleşmişti. TOKI tarafından belirlenen ve detaylarına İlçe Halk Eğitimi Merkezi Hizmet Binası Zemin Kat'taki Kültür Turizm Tanıtım ve Proje Ofisin'den ulaşılabilecek olan koşullar çerçevesinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş Ladik Şubesi'nin bankacılık hizmeti vereceği kesin başvurular için;

a) B1 Tipi Konutlar için 6000 (altı bin) TL, C1 Tipi Konutlar içinse 10000 (on bin) TL başvuru bedelinin 8 Kasım-30 Aralık 2010 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ladik Şubesi'ne yatırılması gerekmekte.

b) B1 ve C1 tipi konutlar için başvuru sahiplerinin taşıması gereken şartlara hazi olanların belirlenmesi, Ladik Kaymakamlığı yükümlülüğünde olacak.

c) Konut alma şartlarına haiz kişilerden konut sayısından daha fazla başvuru olması durumunda, Başvuranlar arasında Noter Huzurunda yapılacak olan kura ile hak sahipleri belirlenecek.

d) Konut başvuru bedellerini yatırmış olan hak sahiplerinden herhangi birisinin konut satın alma hakkından vazgeçmesi veya konut peşin tutarını bankaya yatırmayarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanmaması halinde yatırmış olduğu konut başvuru bedeli iade edilmeyerek TOKI hesabına gelir olarak kaydedilecek.

Yukarıdaki şartlar çerçevesinde Başvuru Formunu ve Taahhütnameyi imzalayan ve gerekli belgeleri tamamlayan hak sahiplerinin tam listesinin 08 Ocak 2011 tarihine kadar TOKİ'ye sunulması gerektiğinden Başvuru'da bulunmak isteyenlerin Kültür Turizm Tanıtım ve Proje Ofisine şahsen gitmeleri gerekiyor.

ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

1) T.C. Vatandaşı olmak

2) Samsun il nüfusuna kayıtlı olmak VEYA Ladik ilçe sınırları içerisinde en az 3 (üç) yıldır ikamet etmek

3) TOKI'den konut satın almamış olmaması VE TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olmak

4) Kendisine, eşine, ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması (ANCAK kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis olmamış olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır)

5) 30 yaş ve üzerinde olmak ANCAK

-Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

-Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda (bekar) yaş şartı 25 ve üzeri olarak belirlenmiştir.

6) Aylık hane halkı net gelirinin en fazla 2000 (iki bin) TL olması

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

* Nüfus cüzdanı fotokopisi

* İkametgah ilmuhaberine göre düzenlenemiş son 3 (üç) aya ait elektrik, telefon, su, cep telefonu v.s fatura fotokopisi

* Ladik ilçe sınırları içerisinde ikamet ettiğine dair muhtarlıktan alınacak ikametgah ilmuhaberi

* Nüfus Müdürlüğü'nden onaylı Vukuatlı Nüfus Kaydı

* Hane Halkı net Geliri'nin en fazla net 2000 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgesi

OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ

Alt Gelir Grubu'ndaki Hak Sahipleri Konutlarını borçları bitinceye kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespiti halinde sözleşmeleri fesh edilecektir.

ÖDEMELERİN BAŞLANGICI

6000 TL olan Başvuru Bedelinin ödenmesinin ardından Sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından 2760 TL daha alınacaktır.

Geriye kalan tutar ise konut teslimini takip eden ay itibariyle 180 ay (15 yıl) boyunca (Memur Maaş Artış oranı, ÜFE veya TÜFE oranlarından en düşük olanına göre arttırılarak) eşit taksitler halinde ödenecektir.

8 Kasım 2010 Pazartesi

LADİK HUZUREVİNE KAVUŞUYOR

LADİK HUZUREVİNE KAVUŞUYOR
08 KASIM 2010 PAZARTESİ

Ladik kaymakamı Kadir Perçi, ilçemizde yapımı süren huzurevi projesinin 3 ay içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Perçi, huzurevinin bedelsiz olarak 29 yıllığına Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na tahsis edildiğini de belirtti.

Ladik ilçemizde yapımı süren huzurevi inşaatı 2011 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu Genel Müdürlüğü, Ladik İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Ladik Huzurevi, Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında Ladik Huzurevi inşaatının tamamlanması, devredilmesi ve işletilmesine ilişkin 29 Mart 2010 tarihinde Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın onayı ile imzalanan protokolün ardından inşaat çalışmaları hızla sürüyor.

Bina 4 katlı olarak projelendirildi

Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal Ladik ilçesinde bulunan kaba inşaatı bitirilmiş huzurevi inşaatını incelemek üzere ilçeyi ziyaret etti. Ladik Kaymakamı Kadir Perçi'yi makamında ziyaret eden İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, daha sonra Kaymakam Perçi ile birlikte inşaatta incelemede bulundu. Ladik İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, zeminle birlikte 4 katlı olarak projelendirilen kaba inşaatı bitirilmiş huzurevi inşaatının bahçe düzenlemesiyle birlikte Ladik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından tamamlanarak huzurevi olarak işletilmek üzere kullanım hakkının bedelsiz olarak 29 yıllığına Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na tahsis edildiğini ve inşaatın Ladik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 3 ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

2011 yılı içinde hizmette

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adnan İpekdal ise huzurevi inşaatında yapılan incelemenin ardından, inşaatın huzurevi olarak kullanımının uygun olacağını ve mevki olarak güzel bir konumda bulunduğunu kaydetti. İpekdal, inşaatın Ladik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından tamamlanmasının beklendiğini ve gerekli tefrişatın ardından 2011 yılı içinde hizmete açılmasının planlandığını belirtti.

KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI

6 Kasım 2010 Cumartesi

ALABALIK TESİSİNE ONAY ÇIKTI

ALABALIK TESİSİNE ONAY ÇIKTI
06 KASIM 2010 CUMARTESİ 

İl Genel Meclisi, Lâdik İlçemizin Büyükkızoğlu Köyü'ne kurulması planlanan alabalık tesisine ilişkin nazım imar planı değişikliği teklifi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu, oy birliği ile kabul ettiİl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, dün son kez köy yerleşik alanı ve tespiti hakkında meclise rapor sundu. Alınan bilgiye göre, köy yerleşik alanı ve tespiti hakkında artık İl Encümeni'nin yetkili kılındığı belirtildi

İl Genel Meclisi Kasım ayı 3. birleşimi, dün Mustafa Karakurt Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya alınan yoklamanın ardından sağlanan çoğunluk ile başlandı. Toplantıda Vezirköprü İlçesi Teberük Köyü, Çarşamba İlçesi Karakaya Köyü ve Terme İlçesi Çamlıca Köyü, köy yerleşik alanı ve tespiti hakkındaki rapor görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından meclise okunan ilgili maddeler oy birliği ile meclisten geçti. Toplantıda ayrıca, köy yerleşik alanı tespiti hakkında artık İl Özel İdaresi İl Encümeni'nin yetkili kılındığı bildirildi.

ALABALIK TESİSİNE ONAY

Toplantıda son olarak Lâdik İlçemizin Büyükkızoğlu Köyü'ne kurulması planlanan alabalık tesisine ilişkin nazım imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Tesise ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi hakkındaki rapor İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından meclise okundu ve oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Zafer Özcan tarafından meclise okunan rapora göre, konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirlenen alanda açıklama raporunda belirtilen ve 3194 sayılı imar kanununun 8/b maddesine istinaden uygun bulunduğu belirtildi.

2 Kasım 2010 Salı

OTOMOBİLDE BIÇAKLI DEHŞET

OTOMOBİLDE BIÇAKLI DEHŞET
02 KASIM 2010 SALI

Ladik ilçemizin köyünde bir kişi boşanmak üzere olan eşi ile bir kişiyi bıçaklayarak hastanelik etti.

Derinöz köyünde meydana gelen olayda, Ahmet A.(41), kendi idaresindeki otomobilin içinde bulunan boşanmak üzere olan eşi Hacer A. ile Seyit A.T.'ye bıçakla saldırdı.
Hacer A. ve Seyit A.T.'yı bıçakla çeşitli yerlerinden yaralayan Ahmet A., olaydan sonra kaçtı. Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar ilk müdahalelerinin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI