Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Temmuz 2010 Pazar

6. Geleneksel Tatlicak Köyü Yayla Senlikleri 2010

6. Geleneksel Tatlicak Köyü Yayla Senlikleri 2010
1 Agustos 2010 Pazar 

6. Geleneksel Tatlicak Köyü Yayla Senlikleri 2010

Köyümüzün Yayla Senliklerine tüm hemserilerimiz davetlidir...

20 Temmuz 2010 Salı

Ladik saldırısında Rus uyruklu PKK'lı !

Ladik saldırısında Rus uyruklu PKK'lı !
20 Temmuz 2010 Sali

Samsun Ladik'te 2 polis, Giresun Dereli'de de bir astsubayı şehit eden PKK'lıların kimlikleri belirlendi ve ortaya şoke eden bir gerçek çıktı. İki saldırıyı da yapan 5 kişilik gruptan birinin Rus uyruklu olduğu tespit edildi..

PKK'nın geçen nisan ayında Samsun'un Ladik ve Giresun'un Dereli ilçelerinde düzenlediği saldırıların aynı grup terörist tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Kanlı saldırıları yapan 5 PKK'lı içinde Rus uyruklu bir teröristin de bulunduğu öğrenildi.

Terör örgütü, Karadeniz açılımı çerçevesinde bölgede iki saldırı gerçekleştirmişti. 17 Nisan'da Samsun'un Ladik ilçesinde düzenlenen hain saldırıda bir polis aracı çapraz ateşe alınmıştı. Açılan ateş sonucu devriye görevi yapan ekip aracında bulunan 2 polis memurundan Hüseyin Koç olay yerinde, Malik Soykal ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Bu saldırıdan 9 gün sonra da Giresun'un Dereli ilçesinde bölgede arama-tarama çalışması yapan İl Jandarma Komutanlığı ekibini taşıyan araca mayınlı saldırı gerçekleşti. Tamdere Köyü yakınlarındaki Kanlıhan Köprüsü'nden geçerken teröristlerce daha önceden yerleştirilen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu araçta bulunan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz olay yerinde şehit oldu. Jandarma erler Osman Kaya ile Erdem Ay ise yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü istihbaratının, PKK'nın bölgedeki hain saldırı planladığını önceden deşifre ederek ilgili birimleri uyardığı, ancak uyarılara rağmen eylemlerin gerçekleştiği ortaya çıkmıştı.

FAİLLER BELİRLENDİ

İstihbarat birimleri, 3 şehit verilen saldırıların faillerini belirledi. Eylemlerin 'Zigana' telsiz kodunu kullanan 'Celal Başkale' kod adlı Mahir Koç sorumluluğundaki 4 teröristle gerçekleştirildiği tespit edildi. Gruptaki PKK'lılardan 'Kava-Rus' kod adlı Daniel Dadaev'in Rus uyruklu olduğu, PKK'ya katılarak Karadeniz'de eylem yaptığı belirlendi. Bu terörist dışında ayrıca 'Sazcı-ÇiyaŞiyar' kod adlı Muhammet Mustafa Aslan ve 'ŞeyhmuzŞeyho' ve 'Mazlum-Volkan' kod adlı PKK'lıların yer aldığı belirlendi.

Kaynak: SABAH

15 Temmuz 2010 Perşembe

7. Geleneksel Şıhlı Köyü Yayla Şenlikleri

7. Geleneksel Şıhlı Köyü Yayla Şenlikleri 
 31 Temmuz ve 1 Agustos'da
7. Sihli Köyü Yayla Senlikleri

31 Temmuz Cumartesi ve 1 Agustos Pazar günü Şıhlı Köyü ve Yaylası'nda.

Tüm hemşerilerimiz davetlidir....

9 Temmuz 2010 Cuma

Ladik Belediyespor sahasına tam not

Ladik Belediyespor sahasına tam not
09 Temmuz 2010 Cuma

Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ladik Belediyespor'un sahası'nı gezdi.Yapılan çalışmalar hakkında Ladik Kaymakamı Kadir Perçi'den bilgi alan Öztürk, sahayı çok beğendiğini dile getirdi.Ladik Kaymakamı Kadır Perçi ve Ladik Belediyesi ile Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü'nün katkılarıyla çimlenen ve drenaj çalışmaları yapılan sahayı çok beğenen Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, " Her şeyi devletten beklememek lazım. Kurumlar istedikleri zaman çok iyi şeyleri ortaya çıkartıyor. Bunun en güzel örneğini Ladik'te gördük. İyi bir ekip çalışması yaparak stadı mükemmel hale getirdiler. Biz de Gençlik Spor İl Müdürlüğü katkısıyla tribün, skorbord ve yedek kulübeleri yapacağız" dedi.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Topladığı 5 bin fotoğrafla sergi açtı

Topladığı 5 bin fotoğrafla sergi açtı
05 Temmuz 2010 Pazartesi

Ladik ilçemiz'de tarihi fotoğraflara ilgi duyan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü, ev ev gezerek topladığı 5 bin fotoğrafı geleneksel hale getirdiği sokak sergisiyle vatandaşlarla buluşturuyor.

14'üncü Ladik Akdağ Yayla Şenlikleri kapsamında Belediye Başkanı ve Kaymakam'ın katkılarıyla 6'ncısı düzenlenen fotoğraf sergisi vatandaşların ilgi odağı oldu. Hobi olarak tarihi fotoğraflar biriktirmeye başlayan Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü İzzet Acarel, ev ev gezerek vatandaşların fotoğraf albümlerine göz atıyor. Acarel, albümlerde kültürel anlamda önemli gördüğü fotoğrafları dijital ortamda bir kopyasını alarak arşivine ekliyor. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin fotoğraf içeren bir arşiv oluşturan İzzet Acarel, bu fotoğrafların her yıl bin tanesini sergilerken, fotoğraf arşivine de her geçen gün yeni fotoğraf eklemeye devam ediyor.

Sergide, 1900'lü yıllara ait asker fotoğrafları, tahta otobüs, Kırkpınar başpehlivanları, ilçeyi ziyaret eden devlet büyükleri ve kamu kuruluşlarında görev yapan müdürler ve memurların fotoğraflarının yanı sıra, tarihi mekanlar ve yörenin geleneksel giysilerinin fotoğrafları gibi çeşitli fotoğraflar yer alıyor. Acarel, eski fotoğrafların yanı sıra tarihi eşyalara ilgi duyduğunu ve hedefinin ilerde bir müze açmak olduğunu söyledi.

Sergiyi gezerken duygulandığını belirten Emekli İhsan Aydın(59), o tarihlerde hayatta olan yakınlarını görmenin mutluluğu ve hüznünü bir arada yaşadıklarını söyledi. Aydın, "Böyle bir fotoğraf sergisinin düzenlenmesi çok anlamlı. O yıllardaki gelenek göreneklerimizi görerek bir kez daha anımsıyoruz. Ayrıca yeni nesilde bu fotoğraflara görerek geçmişleri hakkında daha iyi bilgi edinmiş oluyor." dedi.

Nejdet Alparslan(58) ise "Geçmişi hatırlayarak hüzünleniyorum. Fotoğraflara derin derin bakıp, o zamanla şimdiki zamanı kıyaslıyorum. Bir gün o insanlar da yaşıyordu. Kimler geldi kimler geçti." ifadelerini kullandı.

Sergide görüldüğü gibi şimdiki imkanların daha iyi olduğunu vurgulayan Alparslan, o yıllardaki yaşam şartlarının çok zor olduğunu söyledi.

4 Temmuz 2010 Pazar

Ladik'te üreticiler ödüllendirildi

Ladik'te üreticiler ödüllendirildi
04 Temmuz 2010 Pazar

Geleneksel Ladik Akdağ Şenlikleri'nin 14. sü kapsamında Ladik Kaymakamlığı'nın organizesinde Tarım İl Müdürlüğü'nün üreticileri teşvik ile ödüllendirdiği şenlikler geniş katılımla yapıldı.

Şenliklere AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Kaharan, Tarım İl Müdürü Kadir İspirli ile çok sayıda üretici ve çiftçi katıldı. AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Ladik'te her yıl geleneksel olarak yapılan ve büyük bir coşku ile kutlanan şenliklerin bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını söyledi. Öztürk, " Ladik son dönemlerde hem hayvancılık ve tarım alanında hem de Akdağ'da yapılan kayak tesislerinin faaliyete geçmesinden sonra bir anda cazibe merkezi haline geldi. Bu bölge hızla kalkınıyor. Üreticilerimiz artık tarımda makinalaşmaya hızla girdi. Bu da artık aynı alanda daha çok ürün almak ve bunun sonunda da üreticinin cebine daha çok para girmesi demektir. Devlet olarak bizlerin görevi de üreticimizin daha çok kazanmasını sağlayacak önlemler almaktır" dedi. Ladik Kaymakamı Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Mehmet Karahan ise şenlikler sayesinde bölgenin dikkatinin Ladik'te toplandığını belirterek, " Ladik'in gelişimi tarım ve hayvancılıkta olacak. Bunun bilincindeyiz. bu nedenle bölgede tarımda hızla makinalaşmaya gidilmesi hayvancılıkta da desteklerden yararlanılması için üreticilerimizle sık sık bir araya gelerek kalkınmada yol gösterici oluyoruz. Ladik'te de son dönemlerde bu konularda hızla gelişmeler olduğu gözleniyor." dedi.

HİBE KREDİLER DAĞITILDI

Tarım İl Müdürlüğü'nün Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 24 tane makina ve ekipman 79 bin 115 lira devlet desteği ile üreticilere dağıtıldı. Bu desteklemenin 2007 yılından itibaren devam ettiğini belirten Tarım İl Müdürü Kadir İspirli, " Tarımda modernizasyon ve makinalaşma hızla devam ediyor. bakanlığımız üreticimizin çok daha verimli ve rantbl çalışması için başlattığı çalışmalar kapsamında bugüne kadar Samsun il genelinde bin 818 tane makina 8 milyon 618 bin 453 liralık destek sağladık. Bunların yanı sıra Ladik bölgemiz hayvancılık açısından büyük şans. Bu bölgede son dönemlerde hayvancılık alanında büyük gelişmeler oldu. Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvancılık alanında da yaptığımız hibe krediler ile bu sektörü de ayağa kaldırdık" dedi. Şenliklerde montofon, simental ve holstein cinsi ineklerin yarışması da yapıldı. yarışmalarda dereceye giren hayvanların sahiplerine altın ve yem hediye edildi. Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan şenliklere verdiği katkılardan dolayı AK Parti Samsun milletvekili Fatih Öztürk ile Tarım İl Müdürü Kadir İspirli'ye ilçeyi sembolize eden plaket takdim etti.

Kaplan, son yolculuğuna uğurlandı

Kaplan, son yolculuğuna uğurlandı
04 Temmuz 2010 Pazar

Samsun'un Havza ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden eski Ladik Belediye Başkanı Kemal Kaplan, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaza, dün saat 21.55 sıralarında Samsun Havza Karayolu 89. kilometrede Teşvikiye mevkisinde meydana gelmişti. Kemal Kaplan (56) idaresindeki 55 ZA 001 plakalı otomobil, eski yoldan yeni yola çıktığı esnada, Hasan Bahri Kol idaresindeki 34 VYY 01 plakalı yolcu otobüsü ile çarpışmıştı.

Kazada otomobil sürücüsü eski Ladik Belediye Başkanı Kemal Kaplan ve yanında yolcu olarak bulunan emekli öğretmen Eyüp Vural (56) ile Hüseyin Orakçı (61) hayatını kaybederken, Musa Başar (62) da ağır yaralanmıştı.

Tokat İmam Hatip Lisesi'nin pilav gününden dönerken kazada ölen emekli öğretmen Eyüp Vural ile eski belediye başkanı Kemal Kaplan'ın cenazeleri, Kaplan'ın Bahşi Mahallesi'nde bulunan evinin önüne getirildi. Burada düzenlenen törende gözyaşı sel oldu. Ladikliler, evinin önündeki cenaze töreninde eski belediye başkanlarını yalnız bırakmadılar. Törenin ardından Eyüp Vural'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Aşağıgölyazı köyüne götürüldü. Eski başkan Kemal Kaplan'ın cenazesi ise omuzlarda Sultan Mehmet Camii'ne taşındı. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kemal Kaplan, ilçe mezarlığındaki aile kabristanlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kemal Kaplan trafik kazasında yaşamını yitirdi

Kemal Kaplan trafik kazasında yaşamını yitirdi
03 Temmuz 2010 Cumartesi

Ladik Belediye'sinin AK Partili eski Belediye Başkanı Kemal Kaplan, Havza'da meydana gelen bir trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Ladik Belediyemizin eski Başkanı Kemal Kaplan ve beraberindeki iki kişi Merzifon-Havza karayolu üzerinde geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitirirken yaralanan bir kişininde tıp falkültesinde tedavi altında olduğu ve durumunun ağır olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaza, Teşvikiye kavşağı'nda saat 21.55 sıralarında meydana geldi. Kemal Kaplan (56)'ın kullandığı 55 ZA 001 plakalı otomobil, Hasan Fahri Kol (40) yönetimindeki 34 VYY 01 plakalı yolcu otobüsü ile çarpıştı.

Kaza sonucu ağır yaralanan otomobil sürücüsü Ladik Belediyesi eski Başkanı Kemal Kaplan (56) ve aynı otomobilde bulunan Hüseyin Orakçı (61) ve Eyüp Ural (56) olay yerinde hayatını kaybetti.

Araçta tek sağ kurtulan ve ağır şekilde yaralanan Musa Başar (62) ise ambulansla kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakımında tedavi altına alındı. Kaza sonucu otobüste bulunan yaklaşık 10 yolcunun da hafif şekilde yaralandığı ve ayakta tedavilerinin yapıldığı öğrenildi.

Kazaya neden olduğu iddia edilen otobüs sürücüsü Hasan Fahri Kol ise Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Ladik-Samsun.Blogspot.com olarak ilk başta Ladik Belediyesi eski Başkanımıza ALLAH'tan rahmet, ailesine, akrabalarına, sevenlerine sonsuz sabır ve tüm Ladik'li hemşehrilerimize başsaglıgı diliyorum.