Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

25 Nisan 2010 Pazar

7-8-9 Mayıs Feshane Samsun Tanıtım Günleri

7-8-9 Mayıs Feshane Samsun Tanıtım Günleri
25 Nisan 2010 Pazar

Feshane Samsun Tanıtım Günleri 7-8-9 mayıs'ta gerçekleştiriliyor.

SADEF Samsun Dernekler Federasyonu, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 17 ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Belediyelerimizin de iş birliği ile Samsun Tanıtım Günleri 7-8-9 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Eyüp Feshane de 2.Mahmut salonunda yapılacaktır. Salonda 70 adet stant kurulacak ve bu stantlar da Samsunun Tarihi yapısı, Turizmi, Yöresel Örf ve adetleri tanıtılacaktır.

Fuar alanında gün boyu Sanatçılar konser verecek ve AKS TV’den 3 gün boyunca sabah saat 10:00 ‘da başlayarak gece 24:00 kadar canlı yayın yapılacaktır.

Not: Stant kiralamak isteyenler için irtibat telefonu 0212 321 54 55 / 0212 294 09 21
Feshane Samsun Tanitim Günleri 2010 7-8-9 Mayis

Kaynak: Sadef.Org.Tr

Kimlik soran polise tekme tokatlı saldırı

Kimlik soran polise tekme tokatlı saldırı
25 Nisan 2010 Pazar

Ladik'te kendisinden kimlik soran polis memuruna tekme tokat girişen Yusuf Küçük isimli saldırgan, havaya ateş açılması sonucu yakalandı.

Kendisinden kimlik soran polis memuruna tekme tokat girişen Yusuf Küçük isimli saldırgan, havaya ateş açılması sonucu yakalandı. Ladik Devlet Hastanesi'nde adli muayeneden geçirilen zanlının adli dengesinin bozuk olduğu tespit edildi.

Olay saat 11.00 civarında silahlı saldırının gerçekleştiği Samsun Caddesi'nde meydana geldi. Caddede güvenlik amaçlı gezen polis, Atatürk İlköğretim Okulu önünde bir kişiden şüphelendi. Araçtan inen polis memuru, şüpheli kişiden kimlik istedi. Bu sırada Yusuf Küçük isimli kişi, memura saldırıda bulundu. Saldırının ardından kaçmaya çalışan Küçük, polisin havaya 4 el ateş etmesiyle yakalandı.

İfadesi alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürülen zanlı, Devlet Hastanesi'nde adli muayeneden geçirildi. Akli dengesinin bozuk olduğu anlaşılan Yusuf Küçük, daha sonra tekrar emniyet müdürlüğüne getirildi. Zanlının sorgusu sürüyor.

Kaynak: CİHAN HABER AJANSI

24 Nisan 2010 Cumartesi

Ladik'te sessiz 23 Nisan kutlaması

Ladik'te sessiz 23 Nisan kutlaması
24 Nisan 2010 Cumartesi

Bu yıl Ladik ilçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında müzik yayını yapılmadı.

İki polis memurunun uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olduğu Ladik ilçemizdeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törenler Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Geçtiğimiz günlerde 2 polis memurunun şehit edildiği ilçede kutlamalar sırasında müzik yayını yapılmazken, şiirler okundu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve tören geçişi yapıldı. Kutlamalar kapsamında öğrenciler için halat çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi.

Törenlere, Kaymakam Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Salih Aygün, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Genç, İlçe Emniyet Amiri Erol Turan, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.Törenlerin ardından Kaymakam Kadir Perçi, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Salih Aygün, Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Genç ile Emniyet Amiri Erol Turan temsili olarak makamlarını bir süreliğine öğrencilere teslim etti. Kaymakamlık makamına oturan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Akçay, ''İlçemizi seviyoruz. Bu hain saldırılar bizi yıldıramaz'' dedi.

Kaymakam Kadir Perçi de, ''Devletimiz bütün imkanlarıyla sizleri rahat güven içinde büyütmek için seferber olmuştur. Sizler rahat olunuz. Sizden beklediğimiz sadece çalışmanız, okumanız ve bu makamlara gelerek bu ülkeye hizmet etmenizdir'' diye konuştu.

Photobucket

O HABERLER ŞEHİT AİLELERİNİ ÜZER

O HABERLER ŞEHİT AİLELERİNİ ÜZER
24 Nisan 2010 Cumartesi

İki polisin şehit edilmesi sonrası yayınlanan haberlerde 'talimata rağmen çelik yelek giymediler' şeklindeki iddiaların asılsız olduğu iddia edildi.

Kaymakam Perçi, "Ben kimseye açıklama yapmadım" dedi

Ladik'te 2 polis memurunun şehit edilmesi olayıyla ilgili olarak bazı yerel medyada yer alan 'talimat verildiği halde polislerde çelik yelek bulunmadığı yönündeki haberlere' Ladik Kaymakamı Kadir Perçi'den tepki geldi. Kaymakam Perçi, haberlerin asılsız olduğunu belirterek, "O haberler şehit ailelerini üzer" dedi.

Haberler asılsız ve düşüncesiz

Ladik ilçemizde 17 Nisan'da meydana gelen terör eylemi neticesinde 2 polis memurunun şehit edilmesi olayı ile ilgili olarak, bazı yerel medyada yer alan haberlerde polis memurlarına, çelik yelek giyilmesi hususunda yazılı talimat verildiği halde, şehit polislerin çelik yelek giymeden olay akşamı devriye görevine çıktıkları yer aldı. Bu haberlerin şehit ailelerin acısını daha da arttıracacağını belirten Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, kendisinin kimseye açıklama yapmadığını belirterek, haberin asılsız olduğunu öne sürdü.

Kaymakam Perçi, "Şehit polislerimizin yazılı emre rağmen çelik yelek giymeden devriyeye çıktıklarına ilişkin basında çıkan eleştiriler asılsız olup, Ladik Kaymakamlığınca basına böyle bir demeç verilmemiştir. Bu durum şehit polislerimizin aziz ruhlarını huzursuz ettiği gibi kederli ailelerini de derinden üzmektedir" dedi.
Kaynak: Ladik Kaymakamlığı

22 Nisan 2010 Perşembe

Emniyet, Samsun'u iki kez uyarmış

Emniyet, Samsun'u iki kez uyarmış
22 Nisan 2010 Perşembe

Ladik'te iki polis memurunun şehit olduğu saldırının istihbaratının Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nca Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildiği ortaya çıktı.

Ahmet Türk'e yumruklu saldırıdan önce ve sonra iki ayrı yazı ile PKK'nın Ladik'te eylem planladığının bildirildiği öğrenildi ve iki polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili soruşturma derinleştirildi. Soruşturmada saldırının Samsun-Tokat hattındaki PKK'lı grup tarafından düzenlendiği saptandı. PKK'lıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma yürütülüyor.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nca Ladik'te polise dönük saldırı planlandığı istihbaratının Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirildiği ancak istihbarat şifresinin çözümünün yapılmadığı iddialarının ise doğruyu yansıtmadığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nca Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne terör örgütünün saldırı planıyla ilgili iki ayrı çok gizli istihbarat notunun gittiği öğrenildi. İstihbarat Daire Başkanlığı'nın çok gizli kriptosu, PKK terör örgütünün eylemi Ahmet Türk'e saldırıdan önce planladığını ortaya koyuyor.İlk istihbarat notu, Türk'e düzenlenen yumruklu saldırıdan önce gönderildi. İstihbarat Başkanlığı, özellikle Ladik'te polise dönük planlanan eyleme karşı duyarlı davranılmasını, istihbarata ağırlık verilerek gerekli önlemlerin alınmasını istedi. İkinci çok gizli kripto saldırının ardından geldi. Terör örgütünün eylem hazırlığında olduğu Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne duyuruldu.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, Samsun'da görülen Bulanık davasının 8 Haziran'daki ikinci duruşması için alarma geçti. BDP'nin davanın ikinci duruşmasını kalabalık bir grup ile izleyeceği öne sürülüyor. Müdürlük herhangi bir taşkınlığın yaşanmaması amacıyla geniş güvenlik tedbirleri planladı.

21 Nisan 2010 Çarşamba

TERÖRİSTLER ÇEMBERDE

TERÖRİSTLER ÇEMBERDE
21 Nisan 2010 Çarşamba

Ladik'te iki polisin şehit olmasının acısı sürerken, güvenlik güçleri kırsalda çemberi git gide daraltıyor. Adeta her taşın altı aranıyor ve katillerle sıcak temas an meselesi.

Ladik'te iki polisin şehit edilmesi olayının ardından başlatılan geniş katılımlı operasyon aralıksız sürüyor. Gündüz havadan helikopterle taranan bölgede, karadan da özel hareket timleri Amasya, Tokat ve Samsun kırsalında oluşturulan çember daraltılıyor. Teröristlerin 'teknik ve lojistik takibe alındığı' ve en küçük ihbarın bile değerlendirildiği ifade ediliyor.

Teröristlerce yapılan silahlı saldırıda polis memurları Hüseyin Koç (50) ve Malik Saykal (36) şehit olmasının ardından, bölgede daha önceden de alınan tedbirlere takviye ekipler gönderildi. Şehit Hüseyin Koç ve Malik Saykal'ın kanlarını yerde bırakmayacaklarına adeta and içen güvenlik güçleri, gündüz ormanlık ve açık arazilerde alan taraması yaparken eli kanlı teröristlerin izini sürüyor. Özel harekat timinin yanı sıra jandarma özel ekiplerinin de gece görüşü sağlayan termal kameralarla 24 saat esasına göre ara vermeden operasyonlarını sürdürdüğü öğrenildi.

Amasya, Tokat ve Samsun'dan bölgeye gönderilen ekipler, Ordu ve Çorum bölgesindeki güvenlik güçleriyle koordineli olarak operasyonu sürdürürken, teröristlere yardım ve yataklık edenler olabileceği ihtimali üzerinde de yoğunlaşıldı. İstihbarat birimleri Ladik'te yaşanan olayın herhangi bir ihmalden değil, ilçeden birilerinden destek alınmış olabileceği ihtimali üzerine çalışıyor. Bölgede günlerdir her türlü tedbirin alındığını ileri süren yetkililer, ancak bölgenin oldukça geniş olduğunu, Asarcık, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde de tedbir alındığını ileri sürüyor.

Geniş bir çember içinde yapılan arama ve tarama çalışmalarında her geçen saat çember daraltılırken, sıcak temas sağlanmasının an meselesi olduğu, bölgedeki tüm operasyon ekiplerinin çelik yelekli ve donanımlı olduğu ifade edildi. Samsun, Amasya, Tokat, Çorum ve Ordu Valileri'nin güvenlik birimlerini koordineli bir şekilde olay yerine sevk ettiği ve teröristlerin kaçma ihtimallerine karşı da tüm bölgede alarm verildiği, giriş çıkışların kontrol edildiği belirtiliyor. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, günlerdir bölgede yoğun bir çalışma olduğunu, terörist sızıntısı olduğu bilgisinin her kademede değerlendirildiğini ifade ederek, "Teröristlerin hangi noktadan çıkacağını kestirmek zor. Çok geniş ve kırsal bir alan. Yardım alıp almadıklarını da araştırıyoruz. En ücra sınır köylere kadar birimlerimiz teyakkuzda. Tüm komşu iller ortak hareket ediyoruz. Bu alçak saldırı yanlarına kalmayacak" dedi.

20 Nisan 2010 Salı

Polis teröristlerin robot resmini çiziyor

Polis teröristlerin robot resmini çiziyor
20 Nisan 2010 SALI

Ladik'de 2 polisin hain saldırı sonucu şehit edilmesinin ardından polis, görgü şahitlerinin ifadelerine başvurarak teröristlerin robot resmini çiziyor.

Ladik ilçemizde iki polis memurunun şehit edilmesi sonucu her türlü bilgi, görgü ve istihbaratları değerlendiren Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Özel Harekat Timleri ile komandolar bölgede terör avına çıkarken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede vatandaşların ifadeleri doğrultusunda hainlerin robot resmini çiziyor. Söz konusu saldırganlara ait robot resimlerin son aşamaya geldiği ve çizimin tamamlanmasının ardından sokaklara asılıp, basın mensuplarına dağıtılarak hainlerin yakalanması için yardımcı olmaları isteneceği öğrenildi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Saldırının önceden bilindiği iddiası

Saldırının önceden bilindiği iddiası
20 Nisan 2010 SALI

Ladik ilçemizde polise saldırı olacağının günler öncesinden bilindiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Tokat bölgesinde faaliyet gösteren Munzur, Zeynel, Zigana ve Zel kod adlı teröristler arasından yapılan telsiz görüşmeleri takibe alındı. Zeynel kod isimli teröristle Kuzey Irak'ta Roj isimli terörist arasında geçen telsiz konuşmalarında çeşitli kodların yanı sıra Samsun, Ladik ve polis cümleleri yer aldı. Bu görüşmeler Jandarma tarafından Emniyet güçlerine günler öncesinden bildirilirken, 17 Nisan gecesi menfur saldırıda 2 polis memuru şehit oldu.

Öte yandan, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan'ın, "PKK- TİKKO ortak eylemi olduğu öne sürülen saldırının daha önceden bilindikleri, 10 gün önce PKK'lı bir grubun eylem yapmak üzere Ladik'e sığındığı bilgisini aldıkları" şeklindeki iddiaları basında yer almıştı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

"Karadeniz'de saldırı bir ay önceden biliniyordu"

"Karadeniz'de saldırı bir ay önceden biliniyordu"
20 NİSAN 2010 SALI

Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Karadeniz'de hain bir saldırının olacağının daha önceden bilindiğini, 1 ay öncesinden istihbarat bilgilerinin daha da yoğunlaştığını, ancak Ladik ilçesinde olacağının bilinmediğini belirtti.

Çelik, "Samsun değil Trabzon, Giresun, Rize, Ordu illerinde herkesin duyarlı ve daha dikkatli olması gerekli" dedi.

Ladik'de iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Bölgede geniş çaplı operasyon sürerken, hainlerin Türk vatandaşlarını hiçbir oyun veya tuzağa düşüremeyeceğini belirten Hulusi Çelik, Samsun'un moralini bozamayacaklarını ifade etti.



Kendisini ziyaret eden siya parti il başkanlarına manevi desteklerinden dolayı teşekkür eden Çelik, "Arkadaşlarım adına o sözü veriyorum, gecemizi gündüzümüze katacağız, en kısa zamanda bizim de yüreklerimize su serpecek, Samsun halkını rahatlanacak sonuçlar almak için çalıcağız. İnşallah bu menfur saldırı bir daha olmaz. Fırsat vermemek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Soru üzerine teröristlerin gerçekleştirdiği hain saldırının daha önceden bilindiği yönündeki bilgilere değinen Emniyet Müdürü Çelik, "1 ay önceden sadece Samsun'la alakalı değil, Karadeniz Bölgesi'yle alakalı genel olarak alınan istihbari duyumlar var. Bize yönelik değil, Karadeniz'de bütün illerimizde kendi güvenlikleri anlamında tedbirler alınmıştır. Ancak bu menfur saldırı Samsun'da gerçekleşti. Bir nokta, yer olarak bir istihbarat, bir şey söz konusu değil. Bölgeye yönelik hain saldırı, planlar, oyunlar söz konusu. Burada sadece Samsun değil Trabzon, Giresun, Rize, Ordu illerinde herkesin duyarlı, daha dikkatli olması gerekli. Bölgeye yönelik belki o istihbarat anlamında 1 ay öncesinden bilgi yoğunlaşmış olabilir. Bu genel anlamda zaten daha önceden bilinen bir şeydi" açıklamasını yaptı.

Yaz döneminin gelmesiyle birlikte vatandaşların daha uyanık olmalarını, en ufak bir bilgi, şüphelerini bile güvenlik kuvvetleriyle paylaşmalarını isteyen Çelik, bir mücadele süreci olduğunu, vatandaşın teröristlere fırsat vermemesi, uyanık olması, bu feraseti göstermesiyle Karadeniz'de konuşlanamayacaklarını, yenik düşeceklerinin işareti olacağına dikkat çekti.

Hain saldırının PKK-TİKKO işbirliğiyle gerçekleştirildiği yönündeki istihbarat bilgilerine değinen Çelik, "Örgütsel anlamada işbirliği, birlikteliği şimdiye kadar değişik zamanlarda olmuştur. Yeni başlayan bir şey değil. Geçmişte bunların arasında işbirliği görülmüş, bugün de işbirliği kuvvetli muhtemeldir. Ama bilgi paylaşımı ama kendi aralarında eksik gördükleri ihtiyaçlarını alakalı destek vermek şeklinde olabilir. Onların yüz tanesi, bin tanesi bir araya gelip bir işleme girmiş olması bir anlam ifade etmez. Türkiye Cumhuriyeti bin asırdır devlet, bundan sonra da binler asır devam edecektir. Üç-beş tane çapulcunun belli şeyleriyle bizim ne moralimizi bozabilirler ne de yolumuzdan çevirebilirler. Türk milleti, kıyamete kadar ayakta duracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Çelik, bölgede operasyonların sürdüğünü, hainlerin yakalanması için ne gerekiyorsa yapıldığını belirtti.

Kaynak: İHA

19 Nisan 2010 Pazartesi

Karahan: "Halkımız sağduyulu olsun"

Karahan: "Halkımız sağduyulu olsun"
19 Nisan 2010 Pazartesi

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, yaşanan terör olayının ardından Ladik halkına sağduyu çağrısı yaptı.

Belediye Başkanı Karahan, yaptığı açıklamada, yaşanan olayların sıradan olmadığını belirterek, "Şehrin merkezinde böyle bir olay olacağına dair herhangi bir duyum almadım. Bu olayda Ladik emniyeti ve jandarmasının bir ihmali olmadığını düşünüyorum. Arkadaşlarımız görevlerini son derece mükemmel şekilde ifa ediyorlar." dedi.

Halk arasında buna benzer bir olay olabileceğine dair söylentiler yaşandığını hatırlatan Kahraman, buna bağlı olarak gereken güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Emniyet Müdürü ve yardımcılarının görevden alınmasının moralsizlik oluşturduğuna vurgu yapan Kahraman, "Yukarıda bir zaafiyet oluştu. Burada halk bile bir olay olabileceğini dillendiriyorsa o zaman buranın güvenlik güçleriyle takviye edilmesi lazımdı. Olay gecesi ilçede iki tane etkinlik vardı. Polis hangisini kontrol etsin ?" diye sordu.

"LADİK HALKI SAKİN OLSUN"

Ladik halkını sükunete davet eden Karahan, Türklerle Kürtlerin bin yıllık kardeşliğinin söz konusu olduğunu ifade etti. Başkan Karahan, şöyle dedi:

"Kız almışız, kız vermişiz, birliktelikler oluşturmuşuz. Kan bağlarımız var. Tarih, kültür ve din birliğimiz var. Bu birliği kimseye bozdurmayız. Biz Kürt vatandaşlarımızla, onların arasından çıkan teröristleri ayırıyoruz. Türk milleti bu birlikteliği oluşturacak mayaya ve yeteneğe sahiptir. Bu olaylar neden oluyor, bunun peşindeyiz. Bizim bu bölgede Kelkit Vadisi, Karadeniz'de batıya çıkış kapısı. Bizim burada önemli olaylar olacağına yönelik halk arasında söylentiler vardı. Buna binaen emniyet ve jandarma ilçenin giriş çıkışlarında gereken kontrolü yapıyordu."

Ladik'te yapılan saldırının Ahmet Türk'ün yumruklanması ile de bir alakası bulunmadığına vurgu yapan Karahan, "Ahmet Türk'e atılan yumruk nedeniyle bu olayın gerçekleştiği şekilde yansımalar oldu. Bu, doğru değildir. Önceden uzun süreli planlaması, her türlü lojistik altyapısı olmayan böyle bir olayın gerçekleşmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bu bir haftalık olayla bağlantısı olamaz." diye konuştu.

Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyı ferdi bir olay olarak görüp, tasvip etmediklerini ifade eden Karahan, "Ahmet Türk'e saldırı sonrası yapılan muameleyi 2 şehit olayında sadece siyah çelenk ile gördük. Baş sağlığı bile çok görüldü. Siyasilerimiz ve BDP'den bir özür gelmedi. Ahmet Türk'ün olayı kınamasını olumlu buluyorum ama onun açıklaması BDP'nin açıklaması yerine geçmez. O şimdi siyasi yasaklı. Normal vatandaştan farkı yok." şeklinde konuştu.

BAŞTAN: OLAY LADİK TURİZMİNİ BALTALAMAYA YÖNELİK

AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan da Ahmet Türk'e yapılan saldırı ile bu olayı gerçekleştirenlerin ortak çalıştığına inandığını söyledi.

'Ahmet Türk'e o yumruğu Samsunlu mu vurdu, yoksa Türk kendisi mi vurdurdu' şüphesi taşıdığını belirten Baştan, "Bir şekilde bağlantısı var diye düşünüyoruz. Ladik ilçesi, turizm yapılanması başta olmak üzere ciddi atılımların yapıldığı bir yer. Bu menfur saldırıyı da bu gelişmeleri baltalamaya yönelik olarak değerlendiriyorum." dedi.

İlçede son günlerde güvenlik güçlerinin kontrollerinin normal olduğunu söyleyen Baştan, "Bu saldırı turizmi baltalamak amaçlı olabilir. İlçenin stratejik konumu çok rahat yer olduğu için burası saldırıda tercih edilmiş olabilir. Son 6-7 yıldır her bahar döneminde güvenlik amaçlı çalışmalar oluyor." şeklinde konuştu.

Ladikli başka bir esnaf ise olayın kesinlikle Ladik'e ve Samsun'a mal edilmemesi gerektiğini söyledi. Olayı politize etmek isteyenler olduğuna inanan esnaf, şunları ifade etti:

"Senaryo aynı. Halkın olay öncesi bir duyum aldığı söyleniyor. Ben duymadım. Birileri uydurmuş da olabilir. Altyapıyı oluşturmak için biri de yapmış olabilir. Bulanık davasının mahkemesi niye Samsun'a verildi ? Planlı olduğunu düşünerek, huylanmaya başladım. Olaysız bir şehirde özellikle seçilmiş olması, işsiz güçsüz sayısının çok olması bu tür ihtimalleri akla getiriyor. Türk'e saldırı ile irtibatlı bir olay olduğunu düşünüyorum. Emniyet Müdürü'nün görevden alınmasıyla bir boşluk oluştuğuna inanmıyorum. İşler şahsa bağlı değil, devlette devamlılık esastır. Siyasiler, bu tür işlerden nemalanmak istiyor. Suçlayıcı yerine bütünleyici mesajlar vermek lazım."

Kaynak: CİHAN HABER AJANSI

Hain saldırı PKK ve TİKKO ortak eylemi

Hain saldırı PKK ve TİKKO ortak eylemi
19 Nisan 2010 Pazartesi

Ladik ilçemiz’de önceki gece 2 polisin şehit edildiği saldırıyı, Murat Karayılan'a bağlı 12 kişilik PKK'lı grubun, TİKKO ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin başında ‘Mahir Başkale’ kod adlı PKK'lı Celal Başkale ile yardımcısı ‘Şeyhmus’ kod adlı teröristin bulunduğu saptandı.

Terör örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşlarından Murat Karayılan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ile geçen yıl Tunceli’den Karadeniz Bölgesi'ne geçen ve doğrudan kendisine bağlı örgüt mensuplarına ‘Sığınaklardan çıkın eylem yapın’ talimatını verdi. Silahlı baskın ve saldırının yanı sıra bombalı saldırı ve sabotaj eğitimi de alan teröristlere kısa süre önce telsiz ve telefonla verilen şifreli mesajları güvenlik güçleri çözmeye çalışırken önceki gece Ladik İlçemiz'de polislere saldırı düzenlendi.

CELAL BAŞKALE ADLI TERÖRİST YÖNETTİ

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin yaptığı değerlendirmede, ilk aşamada TKP/ML-TİKKO örgütünün eylemi izlenimi verilen saldırıyı, PKK ile TİKKO'nun birlikte yaptığı ortaya çıktı.

Tokat ile Amasya arasındaki kırsal alanda kışı geçiren ve izlerinin bulunmaması içen telsiz kullanmayan 12 kişilik terörist grup, sayıları 2 ya da 3 olan TİKKO'cu teröristle saldırıyı planlayıp gerçekleştirdi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin başında ‘Mahir Başkale’ kod adlı terörist Celal Başkale ile yardımcısı ‘Şeyhmus’ kod adlı terörist yer aldı. PKK'lı grubun, bağlı oldukları örgütün elebaşı Murat Karayılan’ın talimatları dışında kendi istekleri doğrultusunda da eylemler gerçekleştirdiği ve Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 7 Aralık 2009 tarihinde 7 askerin şehit edildiği saldırının da böyle gerçekleştirildiği PKK tarafından açıklanmıştı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ALARMDA

PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan’ın verdiği şifreli talimatları çözmeye çalışan güvenlik güçleri, son saldırının ardından alarma geçti.

Eylem talimatı alan PKK'lı grupları tkisiz hale etirmek için sadece subay ve astsubaylardan oluşan profesyonel birliklerle Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Tokat, Erzincan ve Sivas bölgelerinde geniş kapsamlı operasyonlar başlatıldı. Bombalı, silahlı saldırı ve sabotaj konusunda özel eğitim aldıkları belirtilen PKK'lı teröristlerin kış aylarını izlenmelerini önlemek için hiç bir telsiz görüşmesi yapmadan mağaralarda geçirdikleri belirtildi. Güvenlik üçlerinin ‘uyuyan hücreler’ adını verdiği teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar tüm bölgede sürdürülüyor.

18 Nisan 2010 Pazar

Saldırıya şahit olan öğrenciler şokta

Saldırıya şahit olan öğrenciler şokta
18 Nisan 2010 Pazar

Ladik ilçemiz de dün akşam polis otosuna yapılan saldırıya şahit olan bazı öğrenciler gece boyu bu şoku atlatamadıklarını ifade etti.

Ladik'te düzenlenen Kutlu Doğum gecesi programından dönüşleri esnasında saldırıya şahit olduklarını ifade eden öğrenciler, saldırganlar ellerinde silahlarla kaldıkları yurda doğru koşarak geldiklerini, yurdun arkasından geçerek karanlıkta kaybolduklarını dile getirdi.

Ladik Çok Programlı Lisesi 9. sınıf öğrencisi F.I (14), "Biz Kutlu Doğum programından çıkmıştık. Ben o sırada kaldığım yurda gelmiştim. Tam yurdun kapısından girecekken silah sesleri duyduk. Saldırganların koşarak bizim yurda doğru geldiklerini gördüm. Daha sonra bizim yurdun arkasından çimento fabrikasına doğru koşarak gözden kayboldular." dedi.

Ladik Anadolu Lisesi Son Sınıf Öğrencisi M.Y. de "Ben saldırganların polis otosunu taradıklarını gördüm. Silah sesleri 15 saniye sürdü. Saldırganların kaçarak geldiklerini görünce hemen yurdun önündeki öğrencileri içeri soktum. Daha sonra olay yerine gidip oradaki polislere gördüklerimi anlattım." Öğrenciler, çok korktuklarını ve gece boyu uyuyamadıklarını belirtti.

Kaynak: CİHAN HABER AJANSI

Geniş çaplı operasyon

Geniş çaplı operasyon
18 Nisan 2010 Pazar

Ladik ilçemiz de 2 polis memurunun şehit edilmesinin ardından 200 özel harekat polisi ve bin komando bölgeye sevk edilerek operasyon başlatıldı.

Ladik ilçemiz de Samsun caddesi üzerinde teröristlerce yapılan silahlı saldırıda polis memurları Hüseyin Koç (50) ve Malik Saykal'ın (36) şehit edilmesi olayının ardından bölge abluka altına alındı. Silahlı saldırının gerçekleştirilmesinin arından bölgeye Tokat, Ordu, Samsun'dan 200 Özel Harekat Polisi ve bin kadar asker sevk edilerek arazi taraması başlatıldı.

Bölgede genel yapılan değerlendirmenin ardından Tokat ve Amasya istikametinden askeri birlikler giriş yaparak Ladik ilçesine doğru arazi taraması yapıyor. Ladik ilçesinden ise Özel Harekat polislerinin giriş yapmasıyla teröristlerin kıstırılmasına çalışılıyor. Eylemin ardından kısa sürede ormanlık alanda izlerini kaybettiren, 3 kişi oldukları belirlenen teröristler, Akyar, Soku, Sarıgazel, Çamlıköy, Eğribük gibi yerleşim birimlerinin kırsal alanlarında ağrılıklı olarak aranıyor. Her ipucunun değerlendirildiği olayla ilgili ise ilçede vatandaşların tepkisi sürüyor. Ladikliler terör örgütüne lanet yağdırırken, yoğun güvenlik önlemleri arasında yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu arada, Ladik ilk şehitlerini dün gece gerçekleştirilen saldırıda verdi.
.

Ladik'liler şehitlerin cenazesini vermek istemedi

Ladik'liler şehitlerin cenazesini vermek istemedi
18 Nisan 2010 Pazar

Ladik ilçemiz de devriye görevi yapan polis otosuna uzun namlulu silahlarla yapılan hain saldırıda şehit olan 2 polis memuru, saldırının olduğu yerde yaklaşık 10 bin vatandaş tarafından karşılandı ve uğurlandı.

Olay yerinde şehit olan Hüseyin Koç ile OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit olan Malik Saykal'ın Türk bayrağına sarılı naaşları Samsun Valiliği'nde düzenlenen törenin ardından şehit oldukları Ladik ilçemiz de konvoy eşliğinde getirildi. İlçe girişinde, saldırının olduğu Samsun Caddesi'nde dev Türk bayraklarıyla bekleyen Ladikliler, araçların önünü kestiler. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan tepkili vatandaşlar, terör örgütüne lanet yağdırdılar, sorumluların cezalandırılmaları için yüksek sesle feryat ettiler.

Her yaştan vatandaşın karşıladığı 2 polis memuru, şehit edildikleri noktaya getirildiklerinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehit Hüseyin Koç'un oturduğu Şehreküstü Mahallesi'ndeki evine getirilen 2 polis memuru için dualar okundu, helallik alındı. Tepkilerini sürdüren vatandaşlar sakinleştirilmeye çalışılırken, taşkınlık yapmadan dağılmaları konusunda telkinde bulunuldu. Tepkileri sert bir şekilde dile getiren vatandaşlar, şehitlerin memleketlerine uğurlanmasını sevgi gösterisi yaparak engellediler. Evin önünde helallik alındıktan sonra polis yolu boşaltmaya çalışırken, vatandaşlar cenaze araçlarının önünü kestiler. Şehitlerin gönderilmek istenmemesi üzerine Çevik Kuvvet araya girdi. Polislerin görev yaptıkları Şehit Ahmet Erçin Polis Merkezi önüne getirilmesi isteğinde bulunan vatandaşları ikna eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, izin vererek bir tören de görev yerlerinde yapıldı. Burada, helallik alınmasının ardından şehitler memleketlerine uğurlandılar.

Törene, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çopalı ve protokol üyeleri de katıldı.

Ladik'te operasyon sürüyor

Ladik'te operasyon sürüyor
18 Nisan 2010 Pazar

Ladik ilçemiz de devriye görevi yapan polis otosuna uzun namlulu silahlarla yapılan hain saldırıda 2 polisin şehit olmasının ardından bölgede büyük capli operasyon başlatıldı.

Ladik ilçemiz de dün gece saat 22.00 sıralarında teröristlerce yapılan silahlı saldırıda polis memurları Hüseyin Koç (50) ve Malik Saykal (36) şehit oldu. Olayın ardından bölgeye Ankara, Samsun, Tokat ve Ordu'dan Özel Harekat Timleri sevk edildi.

Özel timler, teröristleri yakalamak için büyük çapta operasyon başlattı. Gece sabaha kadar süren operasyonlar sabah saatlerinde de devam etti. Bölgeye takviye jandarma ekipleri de gelerek operasyona destek verdi. Operasyon kapsamında Ladik kırsalı ve geçiş noktaları ablukaya alındı. Operasyon devam ediyor.

Hain saldırıya öfke seli

Hain saldırıya öfke seli
18 NISAN 2010 PAZAR

Samsun'da terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan polisler için düzenlenen törenin ardından Valilik önünde toplanan grup, sloganlar atarak Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü.

Valilik önünde düzenlenen törenin ardından toplan grup, ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Muhtemel provokasyonun önüne geçmek için geniş çapta güvenlik önlemi alan polis, grup ile birlikte yürüdü.

Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde polislere başsağlığı dileyen gruba megafonla seslenen Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, "Bizim şimdi sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Bizi rahat bırakırsanız, biz de işimize bakarsak, teröristlerin yakalanmaları için elimizden geleni yaparız. Şimdi biz sizinle mi uğraşacağız, acımızla mı uğraşacağız, işimizle mi uğraşacağız. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmamıştır, kalmayacaktır. Hainler eninde sonunda cezasını bulacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.


Emniyet Müdürlüğü'nün önünden harekete geçen grup, İstiklal Caddesi üzerinden sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdükten sonra olaysız olarak dağıldı.


Kaynak: İHA

Samsun'da şehit polisler için tören düzenlendi

Samsun'da şehit polisler için tören düzenlendi
18 NİSAN 2010 PAZAR

Ladik ilçemizde dün aksam polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 2 polis memurumuz Hüseyin Koç (50) ve Malik Saykal (36) için Valilik önünde tören düzenlendi.

Şehit polis memurları Hüseyin Koç (50) ve Malik Saykal'ın (36) cenazeleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak, polis eskortu ve sirenler eşliğinde Samsun Valiliği önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, iki polis memurunun hain bir saldırı sonucu şehit olduğunu belirtti. Şehit polislerin vurgulayan Güzeloğlu, ''Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerin saflarına katıldığını'' vurgulayan Güzeloğlu, ''Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedefleyen bütün hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır'' dedi.

Güzeloğlu, milletin birlik ve beraberiliğini bozmayı amaçlayan bu tür hain saldırıların milletin kararlığı ve azmi ile yok olacağını da vurguladı.

Tören sırasında şehit polislerin yakınları cenazeye katılanlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken,fenalaşanlara 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Malik Saykal'ın ağabeyi Osman Saykal gözyaşlarını tutamazken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu acılı ağabeyi teskin etmeye çalıştı.

Şahit polis Hüseyin Koç'un eşi Latife Koç ve oğlu Akif ile yakınlarına baş sağlığı dileyen Vali Güzeloğlu, ''Acınızı paylaşıyorum'' dedi. Hüseyin Koç'un diğer oğlu Muhsin'in polis olduğu ve halen kısa dönem vatani görevini yaptığı bildirildi.

Hüseyin Koç'un kızı Buket ise, polis okulu öğrencilerini göstererek, ''Vatan bölünmeyecek, babam gibi olacak bunlar. Bir tane öleceğiz, on tane doğacağız'' diyerek ağladı.

Alanda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Törenin ardından şehit polis memurlarından Hüseyin Koç'un cenazesi toprağa verilmek üzere Tokat'a, Malik Saykal'ın cenazesi ise Amasya'ya gönderildi.

Törene, şehitlerin yakınları, Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu çeşitli kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, tören sonrası bir grup taşıdıkları büyük boy Türk bayrağı ile ''Samsun uyuma şehidine sahip çık'' şeklinde slogan atarak bir süre kentte yürüyüş yaptı.

-ŞEHİT POLİSLER

Evli ve 3 çocuk babası olan şehit polis Hüseyin Koç'un Tokat'ın Niksar ilçesi Kümbetli köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve 8 yıldır Ladik ilcemiz'de görev yaptığı bildirildi.

Bekar olan Malik Saykal'ın ise, 8 kardeşin en küçüğü ve Amasya'nın Taşova ilçesi Mercimek köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, yaklaşık 3 yıldır Ladik'de görev yaptığı öğrenildi.

Kaynak: AA & Ladik-Samsun.Blogspot.com

17 Nisan 2010 Cumartesi

Ladik'te hain saldiri: 2 Polis Şehit oldu

Ladik'te hain saldiri: 2 Polis Şehit oldu
17 NISAN 2010 CUMARTESI / Güncelleme: 18 Nisan 2010 - 18.13

Ladik ilçemizde devriye gezen 55 A 8651 plakalı Polis otosuna uzun namlulu otomatik silahlarla haince ve alcakca düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 Polis memurumuz şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında devriye gezen 55 A 8651 plakalı polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Ladik ilçemizin Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde görgü taniklarinin iddialarina göre kimligi belirsiz en az 3 hain tarafindan uzun namlulu otomatik silahlarla taranan polis aracında bulunan polislerden 1'i olay yerinde şehit olurken, 1 polis de ağır yaralandı. Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapılan ağır yaralı polis memurumuz, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulansla fakülteye getirilen polis memurumuz acil ameliyata alındı. Çok sayıda Polis memuru ise Tıp Fakültesi'ne akın etti. Ağır yaralı Polis memurumuz da tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti..



Olay yerinde şehit olan polisin isminin Hüseyin Koç, Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybedip şehit olan polisin ise Malik Saykal olduğu öğrenildi.
Saldırının ardından Ladik ilçemize gelen Samsun Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, olay yeri çevresinde toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar, silahlı saldırının Ahmet Türk'e yapılan saldırının misillemesi olarak yapıldığını iddia ederek, buna tepki gösterdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü tüm il genelinde en üst düzeyde alarma geçti. Polis memurlarının çelik yelek giyerek önlem almaları talimatı verildi.

Bu arada, şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un cenazesi Ladik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde çok sayıda Kaleşnikof boş kovanı bulundu. Görgü tanığı Murat Demiroğlu, "Otomatik silahla yüze yakın ateş edildi. Olay yerine koştum. Polis memurunun direksiyon üzerine düştüğünü gördüm. Şoke oldum" dedi.

Ayrica olayda kurşun isabet eden akaryakıt istasyonu sahibi Ahmet Turan ise, çok yüksek bir ateş sesi duyduklarını, ne olduğunu anlamadan kurşunlardan birinin işyerinin camına isabet ettiğini ve yanında oturan misafirinin hafif yaralandığını söyledi.

Alnından ve çenesinden hafif şekilde yaralanan Azmi Başerli (65) isimli vatandaş ise, "Trafo patladı zannettim. Mermiden gelen parça başıma çarptı. Cam parçası da çeneme isabet etti." dedi.

Öte yandan görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganların bir bayan 2 erkek olduğu kaydedildi.

Şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un (50) Tokat'ın Niksar ilçesinden, Malik Saykal'ın (36) ise Amasya'nın Taşova ilçesinden olduğu öğrenildi. Hüseyin Koç'un 3 ay sonra emekli olacağı da belirtildi.

Aldigimiz son bilgilere göre ilcemize giris cikislar kontrol altinda tutuluyor.

Kaynak: TRT ve İHA & Ladik-Samsun. blogspot.comAnahtar Kelimeler: samsun - ladik - polis - saldırı - şehit - saldiri - sehit - 2 sehit

Ladik-Samsun.Blogspot.com olarak cok büyük üzüntü duyuyoruz.
Olayin bir terörist saldiri olmasi kuvvetle muhtemel görünüyor. Yine de gerceklerin kisa sürede ortaya cikacagini umuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sonsuz sabirlar dilerim. Tüm Ladik'in, Samsun'un ve Türkiye'nin basi sagolsun.

14 Nisan 2010 Çarşamba

Hamamayağını artık LAYSİAD işletecek

Hamamayağını artık LAYSİAD işletecek
14 NİSAN 2010 CARSAMBA

Ladik ilçemizde yaklaşık 30 yıldır belediye tarafından işletilen Hamamayağı Termal Tesisleri, yapilan ihale sonucu Ladikli iş adamlarının kurduğu LAYSİAD'ın oldu. LAYSİAD ilk etapta 50 milyonluk yatırım hedefliyor.

Ladik'te 30 yıl önce Özel İdare'den belediyeye devir edilen, o günden bu yana da belediye tarafından işletilen 200 dönümlük arazi üzerine kurulu Hamamayağı Kaplıcaları, Ladikli Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin(LAYSİAD) oldu. Tesisleri 29 yıllığına kiralayan LAYSİAD, ilk etapta, 5 yıldızlı otel yapımının da yer alacağı 50 milyonluk yatırım yapacaklarını açıkladı.

29 yıllık kira

Belediye Toplantı Salonu'nda komisyon başkanlığını Belediye Başkanı Mehmet Karahan'ın yaptığı ihaleye bünyesinde yer alan Ladik Yatırım A.Ş. ile giren LAYSİAD, tesislerin kullanım hakkını 29 yıllığına elde etti. LAYSİAD, ihale bedeli olarak belediyeye aylık 18 bin TL kira bedeli ödeyecek. İhale şartnamesine göre ayrıca LAYSİAD, belediyeye yeni bir hizmet binası inşa edecek. İhale sonrası bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Karahan, "Bu ihaleyi ilçemizin evlatlarının kazanması bizleri son derece sevindirdi. Bu gurur verici tablonun hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

5 yıldızlı otel, 300 devremülk...

Tesislerin işletmesini kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirten LAYSİAD Başkanı Mehmet Karamangil ise, 50 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı planladıkların açıkladı. İlk hedeflerinin Hamamayağı'nın olduğu bölgeye 5 yıldızlı bir otel inşaa etmek olduğunu ifade eden Karamangil, "Bu işletmeyi, 300 adet devremülk, kür ve spor merkezleri, kaplıca ve tedavi ile rehabilite hizmetlerinin verileceği merkezler gibi yatırımlarla donatacağız" diye konuştu.

Büyük güçbirliği

İhaleyi kazanmakla Samsun il genelinde örnek bir dayanışmayı da ortaya koyduklarını ifade eden Karamangil, "Kendi gücümüzü burada toplamayı ve herkese göstermeyi düşünüyoruz. Böylesi güzel bir yeri bu büyük güçbirliği sayesinde Türkiye'nin en gözde mekanı haline getireceğiz. Allah utandırmasın" dedi.

13 Nisan 2010 Salı

Ladik beyazlara büründü

Ladik beyazlara büründü
13 NISAN 2010 SALI

Güzel Ladik ilçemiz, önceki gün nisan ayında kar yağışı sebebiyle beyaz örtüyle kaplandı.

Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nin de bulunduğu ilçemizi, önceki gün yagan kar teslim aldı.

Yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösteren yağış, ilçe merkezini de etkiledi. 5 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, ilçeyi beyaza bürüdü. Nisan ayında etkisini gösteren kar yağışı, kayak merkezinde yüzleri güldürürken, üreticileri ise olumsuz etkiledi.

Ağaçlarında çiçek açmaya başlamasının üzerine yağan kar, ürünler için olumsuz etki oluştururken, tarihi binaların ağırlıklı olduğu ilçemizde caddeler kış görüntülerini aratmadı.



Kaynak: Ihlas Haber Ajansi

10 Nisan 2010 Cumartesi

KKKA'dan ölen kadın gece yarısı toprağa verildi

KKKA'dan ölen kadın gece yarısı toprağa verildi
10 NiSAN 2010 CUMARTESi

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybeden Ayşe Ocak, Ladik ilçemizin Ayvalı köyünde gece yarısı toprağa verildi.

Ladik ilçemizin Ayvalı köyü'nde ikamet eden Ayşe Ocak (49), evinde rahatsızlanmasından sonra ailesi tarafından Ladik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ve Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi altına alınan Ayşe Ocak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ayşe Ocak'tan alınan numuneler Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderilirken, tahlil sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenildi.

Bu sene KKKA hastalığından hayatını kaybeden ilk hasta olan Ayşe Ocak'ın cenazesi, eşi Servet Ocak ve çocukları tarafından Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Ladik ilçemizin Ayvalı köyüne götürüldü. Yatsı namazından sonra toplanan köylüler cenazeyi getirildiği kamyonetten indirmeden karanlıkta cenaze namazını kılarken, cenaze tabuttan indirilmeden defnedileceği mezara kadar götürüldü. Daha önceden iş makinesi tarafından kazılan mezara tabutu ile birlikte defnedilen Ayşe Ocak'ın tabutunu taşıyan köylülerin kullandıkları eldiven ve maskeler de mezara atılırken, mezar iş makinesi ile kapatıldı.

Ayşe Ocak'ın yakınları, Ladik Devlet Hastanesi'nde teşhis konulamamasından şikayet ettiler. Eşinin aniden rahatsızlandığını söyleyen Servet Ocak, "Eşim kendisine kene yapıştığını fark etmemiş. Kene yapıştığını bilseydi bize söylerdi. Biz hastanede öğrendik" derken, oğlu İhsan Ocak, "Kene annemin eteğine yapışmış, oda silkelemiş" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

9 Nisan 2010 Cuma

Kene 2010'un ilk Kurbanını aldı

Kene 2010'un ilk Kurbanını aldı
09 NISAN 2010 PERSEMBE

Ladik ilçemizde bir kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sebebiyle tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiyle göre Ladik ilçemizin Ayvalı köyü'nde ikamet eden Ayşe O. (49), yüksek ateş ve kanama sebebiyle doktora başvurmuştu. Ayşe O., KKKA şüphesi üzerine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi altına alınmıştı.

Ayşe O.'dan alınan tahliller Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderilmis ve hastanın tahlil sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenilmisti.

Durumu ağırlaşan ve tedaviye cevap vermeyen Ayşe O., bugün hayatını kaybetti. KKKA'dan ölen kadının cenazesi yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Ladik ilçemize götürüldü. Anahtar Kelimeler: Kene 2010 ilk kurban - Kene 2010 da ilk kurbanini aldi - Yilin ilk kene ölümü Samsun Ladik'te - Kene'ye ilk kurbani verdik - Kene yine can aldi - Samsun Ladik'te kene ölümü - Kene yine ölüme neden oldu - 2010 da ilk kene ölümü -
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Ladik'te 2.5 şiddetinde deprem

Ladik'te 2.5 şiddetinde deprem
09 NISAN 2010 CUMA

Ladik ilçemizde bu gece saat 00.22'te 2.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, bu gece saat 00.22'de merkez üssü Ladik ilçesi olan bir deprem meydana geldi.

Depremin yerin 7.3 kilometre altında ve Richter ölçeğine göre 2.5 şiddetinde olduğu kaydedildi. Depremin ilçemizde cok hafif şekilde hissedildiği öğrenildi.

8 Nisan 2010 Perşembe

Ladik'te 2010'un ilk Kene vakası

Ladik'te 2010'un ilk Kene vakası
08 NISAN 2010 PERSEMBE

Ladik ilçemizde bir bayan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sebebiyle tedavi altına alındı.

Edilen bilgiyle göre, Ayvalı köyü'nde ikamet eden Ayşe O. (50), yüksek ateş, kanama sebebiyle doktora başvurdu. Ayşe O., KKKA şüphesi üzerine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tedavi altına alındı.

Ayşe O.'dan alınan tahliller Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildi. Hastanın tahlil sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenilirken, tedavisi ise devam ediyor.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

5 Nisan 2010 Pazartesi

Akdağ Samsun'u hareketlendirecek

Akdağ Samsun'u hareketlendirecek
05 Nisan 2010 Pazartesi

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, geçtiğimiz aylarda Lâdik İlçesi'nde faaliyete giren Akdağ Kayak Merkezi'nin bölge ile beraber Samsun'a da hareketlilik kattığını ifade ederek, tesisin seneye daha çok ilgi çekeceğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Lâdik İlçesi'nde faaliyete giren Akdağ Kayak Merkezi'nin bölge ile beraber Samsun'a da hareketlilik kattığını dile getiren Yavuz, "Akdağ Kayak Merkezi'nin açılışının sezon ortasına denk gelmesi nedeniyle, firma sahipleri pek reklâm ve tanıtım yapamadı. Tabi bu insanları buraya çekmekte olumsuz yönde etkiledi. Fakat buna rağmen son dönemde özellikle hafta sonları tesis yoğun ilgi gördü ve tesis bölgeye önemli derecede hareket kazandırdı. Önümüzdeki sene bu yoğunluğun daha da fazla artacağı kanaatindeyim. İnsanların bölgeyi tanıması ile beğeni ve ilgi kesinlikle artacaktır" diye konuştu.

Ladik-Samsun "Genel Seçim" Anket sonuçları

Ladik-Samsun "Genel Seçim" Anket sonuçları

"Bu sıralar bir Genel Seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz ?" diye sormustuk. Işte Mart ayının Anket sonuçlari:

01. AKP 33 (50%)
02. CHP 6 (9%)
03. MHP 17 (26%)
04. BDP 1 (1%)
05. SP 0 (0%)
06. DP 2 (3%)
07. BBP 1 (1%)
08. BTP 0 (0%)

diger 1 (1%)
kararsizim 4 (6%)

Verilen oylar: 65
Anket sona ermistir ... Anketimize katilan herkese tesekkür ederiz.