Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

29 Mart 2010 Pazartesi

Akgül Ladik'te incelemede bulundu

Akgül Ladik'te incelemede bulundu
29 MART 2010 PAZARTESI

Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ile birlikte gecen günlerde incelemelerde bulunduğu Ladik Kayak ve Kamp Eğitim Merkezi'ne hayran kaldı.

Ladik'te yapılan yatırımların bir çok kayak merkezinde bulunmadığına dikkat çeken Genel Müdür Yunus Akgül, "Ladik bu konuda büyük aşama kaydetmiş. Bunu gözlerimle gördüm. Biz de genel müdürlük olarak buraya destek verdik. Bizim Ladik Kayak Merkezi'ne asıl desteğimiz 2011 yılından itibaren olacaktır. Bu merkez eksik tesislerinin konaklama ve kafeterya gibi ihtiylaçlarının da yapılmasından sonra bir çok ulusal ve uluslararası müsabakalara çok rahatlıkla ev sahipliği yapacak durumda. Bu eksikleri görmemiz yetmiyor giderilmesi için de çaba sarfedeceğim. Bu tesisin yapılmasında herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmış. Valilik ve İl Özel İdaresi büyük destek vermiş kendilerine teşekkür ediyorum. Bu destek ortada zaten. Milletvekillerimiz, yerel yönetimler, Kaymakamlık bu işin olmazsa olmazı olan Samsun Kayak Kulübü ve kayak gönüllerine yani burasını cazibe merkezi haline getirmek üzere herkes taşın altına elini sokmuş. Sporun patronu olarak biz de buna seyirci kalmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

LADİK HATIRI SAYILIR BİR YER OLACAK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ladik Kaymakamı ve Belediye Başkanı, Samsun Kayak Kulübü Başkanı Bekir Kibaroğlu ile birlikte tesisleri gezen AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ise, " Samsun kış sporlarında artık Türkiye'nin önde gelen merkezlerinden biri olmaya aday. Bizim şanssızlığımız bu sene istediğimiz karın yağmaması. Önümüzdeki yıldan itibaren yapılacak yatırımları da gözönüne alırsak Samsun kayak turizminde hatırı sayılır gelir elde edecektir" dedi.

22 Mart 2010 Pazartesi

Ladik Şıhlı köyünde 2.6 şiddetinde deprem

Ladik Şıhlı köyünde 2.6 şiddetinde deprem
22 MART 2010 PAZARTESI

Ladik ilçemizin Şıhlı köyü'nde dün aksam saat 17.57'de 2.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, dün aksam saat 17.57'de merkez üssü Şıhlı köyü olan bir deprem meydana geldi.

Depremin yerin 27.1 kilometre altında ve Richter ölçeğine göre 2.6 şiddetinde olduğu kaydedildi. Depremin yörede hafif şekilde hissedildiği öğrenildi.

Kaynak: Kandilli Rasathanesi

21 Mart 2010 Pazar

Akdağ'da haftasonu kayak keyfi yasandi

Akdağ'da haftasonu kayak keyfi yasandi
21 MART 2010 PAZAR

Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, hafta sonunda kayak severleri ağırladı.

2005 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Samsun İl Özel İdaresi’nin çalışmalarına başladığı ve tamamladığı Akdağ Kayak Merkezi, hafta sonunda bölge halkını ağırladı.

Karın istenen seviyeye gelmesinin ardından Akdağ Kayak Merkezi'ne akın eden bölge halkı, 1350 metre uzunluğundaki telesiyeje binerek de manzaranın ve karın keyfini çıkardı.

İkili sandalyeyle oturmalı şekilde yapılan ve kayak severlerin hizmetine sunulan telesiyejin, Samsun adına yapılmış çok güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Kayak Severler, Akdağ Kayak Merkezi, gerek Samsun için gerekse de Ladik için çok ciddi ve çok güzel bir yatırım. Böylesine güzel bir merkezin bölgeye kazandırılması ve biz kayak severlere sunulmasından çok memnunuz” diye konuştu.

Ulaşımda sorun kaygısı taşıdıklarını ancak geldiklerinde hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirten Kayak Severler, “Aile olarak güzel bir hafta sonu geçirebileceğimiz böyle bir mekanı yapıp bize sunan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Ladik Akdag'da kayak keyfi

Ahmetsaray'da soba faciasi

Ahmetsaray'da soba faciasi
21 MART 2010 PAZAR

Gecen gün meydana gelen olayda Ladik ilçemizin Ahmetsaray köyü'nde içinde kor bulunan soba kovasını ısınmak için yattıkları odaya koyan yaşlı çiftten biri öldü, diğeri ise zehirlenerek hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, Ahmetsaray köyü'nde oturan Mevlüde Özer (68) ve eşi Aslan Özer (70), ısınmak için, içinde kor bulunan soba kovasını yattıkları odaya koydu. Karı-koca kısa sürede eve yayilan karbonnomoksit gazından zehirlendiler. Yakınları Mevlüde Özer`i yatağında ölü buldu. Zehirlenme sonucu ölümden dönen Aslan Özer ise hayati tehlike kaydı ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

Haber Kaynağı: IHLAS HABER AJANSI

Ladik Akdağ bölge halkını bekliyor

Ladik Akdağ bölge halkını bekliyor
21 MART 2010 PAZAR

Ladik Akdağ'da yapımı tamamlanan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi vatandaşların ilgisini çekiyor.

2005 yılından buyana yürütülen Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi çalışmaları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kış Sporları ve Turizm Merkezi ilan edilen Akdağ'da Karadeniz'in ilk kayak tesisi, Samsun ve çevre ilden gelenlerin ilgisini çekiyor. Bin 400 metre uzunluğundaki ikili sandalye şeklinde telesiyej bulunan ve Samsun Kayak Merkezi'ne tahsis edilen bin 250 metrekarelik alanda yapılan komplekste kayak kiralama odası, kafeterya, 200 kişilik lokanta ile 16 kişilik butik otel inşaatı proje kapsamında hayata geçirildi. Söz konusu kayak merkezimiz özellikle hafta sonları ilçemize ilginin artmasını sağlıyor.

Haber Kaynağı: İHLAS HABER AJANSI

7 Mart 2010 Pazar

Ladiklilerden Bakan Akdağ'a duyuru

Ladiklilerden Bakan Akdağ'a duyuru
07 MART 2010 PAZAR

Ladik ilçemizde 2 yıldır öğrenci kaydı yapılmayan ve gelecek yıl kapatılması düşünülen “Sağlık Meslek Lisesi kapatılmasın” diye yola çıkan sivil toplum örgütleri, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslerini duyurmaya çalıştı.

50 kişilik mahalle ve köy muhtarlarından oluşan ekip ellerinde “Sağlık Meslek Lisemiz Kapatılmasın Sayın Bakanım Sesimizi Duyun” yazılı dövizler ile Türk-İş Eğitim Merkezi önünde bir saat eylem yaptı. Yetkililerin toplanma amacını bakana ulaştıracaklarına söz vermeleri üzerine eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.

Vatandaşlarında destek verdiği grup yaptıkları açıklamada, “1991 Yılından itibaren ilçemizde faaliyet gösteren Sağlık Meslek Lisesi kapatılma sürecini yaşıyor. Çeşitli binalarda bu güne kadar eğitim faaliyetlerine devam eden okulumuzun Samsun yolu üzerinde kendi adına tahsisi yapılmış 12 dönüm arazisi bulunmaktadır.

Bu arazi üzerinde yapılması düşünülen binanın tüm projesi hazırlanmıştır. Biz sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları, Ladik'te ikamet eden vatandaşlar olarak, okul yapımı için maddi ve manevi desteğimizi vermeye hazırız. Bizim talebimiz okulumuzun kapatılması değil; okulumuzun kapasitesinin ve imkanlarının da arttırılarak modern bir binada hizmetine devam etmesidir” dedi.

Photobucket
Haber Kaynağı: İHLAS HABER AJANSI


5 Mart 2010 Cuma

STK'lar Ladik Meslek Lisesi için birleşti

STK'lar Ladik Meslek Lisesi için birleşti
05 MART 2010 CUMA

Güzel ilçemiz Ladik'te 1991 yılından bu yana faaliyet gösteren Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılacağını iddia eden sivil toplum kuruluşları (STK) okulun kapatılmaması için harekete geçti.

Ladik'te bulunan sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek kapatılması gündemde olan Ladik Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılması için basın açıklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan basın açıklamasında, 1800'lü yıllarda 19 gayrimüslim, 50 Müslüman okulu, 3 medresesi olan Ladik'in Cumhuriyet döneminde ise ilk köy enstitüsünün kurulduğu yer olduğunu ifade edilirken, Ladik'ten çok sayıda aydın yetiştiği belirtildi.

STK'lar tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Son 30 yıl içinde dünya kriterlerinin değişmesi, entelektüel ve kültürel değerlerden daha çok ekonomik düşüncenin ön plana çıkması nedeniyle ilçemizde fark edilebilir bir zayıflama olmuştur. Şehzadelerin yaylası olması nedeniyle devlet tarafından itibarı olan ilçemiz, ekonomik yetersizliği nedeniyle günümüzde itibar kaybetmeye başlamıştır. Maalesef bu da ilçemizden insanlarının büyük kentlere göç etmesine, geçim kaygıları nedeniyle kültürel değerlerine sahip çıkamamalarına neden olmuştur. Bu kötüye giden sürecin durdurulması ve sürecin iyiye yönlendirilmesi Ladik, Ladik'te yaşayan insanlar, Samsun ve ülkemiz için önemlidir. Yerelde kalkınmayı sağlayamadığımız takdirde genelde de kalkınma sağlayamayız. Bizim gibi küçük ilçelerden göç eden insanlar mega kentlerin en büyük problemi olmuştur. 1991 yılından itibaren ilçemizde faaliyet gösteren Sağlık Meslek Lisesi kapatılma sürecini yaşıyor. Çeşitli binalarda bugüne kadar eğitim faaliyetlerine devam eden okulumuzun Samsun yolu üzerinde kendi adına tahsisi yapılmış 12 dönüm arazisi bulunmaktadır. Bu arazi üzerinde yapılması düşünülen binanın tüm projesi hazırlanmıştır. Biz sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları, Ladik'te ikamet eden vatandaşlar olarak okul yapımı için maddi ve manevi desteğimizi vermeye hazırız. Değerlerimizi kaybetmek çok kolay, ancak onları yeniden yapmak zordur. Bu nedenle değerlerimizden biri olan Ladik Sağlık Meslek Lisesi'ne sahip çıkalım. Bu değerimizin daha fazla hizmet verebilmesi için tüm gayretlerimizle destek olalım. Sayın Başbakanımızdan, Milli Eğitim Bakanımızdan, Bayındırlık ve İskan Bakanımızdan ve diğer milletvekillerimizden de gerekli hassasiyeti göstereceklerini biliyor ve bekliyoruz. Bizim talebimiz okulumuz kapatılması değil, okulumuzun kapasitesinin ve imkanlarının da arttırılarak modern bir binada hizmetine devam etmesidir."

Ladik'te Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılmasını istemeyen sivil toplum kuruluşları arasında Ladik Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği, Ladik Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Halk Eğitimini Güçlendirme Derneği, Ladik Muhtarlar Derneği, Sağlık Meslek Lisesini Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Ladik Kızılay Derneği Şubesi, Eğitim Bir-Sen Ladik Temsilciliği, Türk Eğitim-Sen Ladik Temsilciliği, Eğitim-Sen Ladik Temsilciliği, Ladik Taşıyıcılar Kooperatifi, Ladik Şoförler Cemiyeti, Ladik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma Derneği yer aldı.

KAYNAK: IHLAS HABER AJANSI