Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

28 Şubat 2010 Pazar

Ladik Sağlık Meslek Lisesi destek bekliyor

Ladik Sağlık Meslek Lisesi destek bekliyor
28 Şubat 2010 Pazar

Ladik ilçemizde yer sıkıntısı nedeniyle kapanması gündemde olan Ladik Sağlık Meslek Lisesi'nin ilçede başka bir yerde inşa edilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

1991 yılında hemşirelik bölümüyle faaliyete geçen ve 1995 yılında tıbbi sekreterlik bölümüne dönüştürülen Ladik Sağlık Meslek Lisesi, yer sıkıntısı nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Bugüne kadar yüzlerce mezun veren ve çok sayıda öğrencinin umudu olan Ladik Sağlık Meslek Lisesi, bulunduğu ilçenin yanı sıra Kavak ve Asarcık ilçelerine de hizmet veriyor.

Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, okulun kapanmaması için Ladik-Samsun Karayolu üzerinde 11 bin 500 metrekare'lik bir alan tahsis ederken, Ladikliler zemin etüdü, tapusu ve planı hazır olan alanda okul yapılması için yardım bekliyor.

Ladik Sağlık Meslek Lisesi'nin yeni tahsis edilen alanda yapılabilmesi için Ladik Kaymakamlığı tarafından yardım kampanyası başlatılırken, eğitim gönüllülerinin destek vermesi için TR 440001000276115466845001 IBAN Numarası ile Ziraat Bankası Ladik Şubesi'ne 11546684-5001 numaralı hesap açıldı.

25 Şubat 2010 Perşembe

MEVLİD KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

MEVLİD KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

Mevlid Kandili

Yurtiçi ve yurtdışında yaşayan tüm Ladik'li ve Samsun'lu
hemşehrilerimizin Mevlid Kandili kutlu olsun.Hz. ALLAH edeceğiniz duaları kabul etsin. Amin...

Saygilarimla
Ladikli Editör

Ladik'te 3.2 siddetinde deprem

Ladik'te 3.2 şiddetinde deprem
25 SUBAT 2010 PERSEMBE

Ladik ilçemizde dün gece saat 02.24'te 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, dün gece saat 02.24'te merkez üssü Ladik ilçesi olan bir deprem meydana geldi.

Depremin yerin 5.3 kilometre altında ve Richter ölçeğine göre 3.2 şiddetinde olduğu kaydedildi. Depremin ilçemizde hafif şekilde hissedildiği öğrenildi.

Jolly Tur'da Yaz Tatili Kampanyası

Jolly Tur'da Yaz Tatili Kampanyası
25 Şubat 2010 Persembe

Jolly Tur'da yaz tatili için erken rezervasyon fırsatları şimdiden başladı.

Ergün Turizm ve Seyahat Acentesi, Samsun'lu vatandaşların 8 Mart'a kadar sürecek olan kampanyaları kaçırmaması için çağrıda bulundu. Ergün Turizm ve Seyahat Acentesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeyma Odabaş, acenta olarak Jolly Tur'un Samsun'daki ilk ve tek yetkili acentesi olarak gerçekleştirdikleri kampanyalar hakkında bilgiler verdi. 8 Mart'a kadar süren kampanya kapsamında yüzde 40 indirim fırsatlarının olduğunu belirten Odabaş, kredi kartına 12 aya varan taksit imkânı olduğunu söyledi.

AKDAĞ TURU BAŞLADI

Odabaş ayrıca Türkiye'nin birçok yerinin yanı sıra yeni hizmete açılan Lâdik Akdağ Kış Spor Tesisleri'ne de turlarının başladığını dile getirdi. Odabaş, "Türkiye'deki tüm bölgelerdeki oteller ile anlaşmamız var. Türkiye'nin birçok bölgesine ve birçok şehrindeki turistik yerlere turlarımız mevcut. Her hafta sonu Ilgaz gezimizin yanı sıra yeni hizmete açılan ve Samsuna çok yakın olan Ladik Akdağ Kış Spor Tesisleri'ne turlarımız başladı. Turlarımız kapsamında ulaşım ve konaklama dışında, gezi boyunca insanların rahat etmesi ve keyifli vakit geçirmeleri için her şeyi planladık. Akşam mangal partilerinden, öğlen turistik alan gezilerine kadar her şey mevcut. Ve tüm Samsun halkı bu gezilere davetlidir" diye konuştu.

21 Şubat 2010 Pazar

LAYSİAD yeni hizmet binasını açtı

LAYSİAD yeni hizmet binasını açtı
21 Şubat 2010 Pazar

Ladikli Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (LAYSİAD) 19 Mayıs Bulvarı'ndaki yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

LAYSİAD'ın Ulugazi Mahallesi 19 Mayıs Bulvarı üzeri Lay Apartmanı'ndaki yeni hizmet binasının açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, LAYSİAD Başkanı Mehmet Karamangil, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, işadamları, yöneticiler ve siyasiler katıldı.

LAYSİAD'ın açılışında yaptığı konuşmada, Ladik'ten bu kadar iş çevresinden sanayici ve işadamı kimlikli Ladiklinin olduğunu bilmediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu tür yapılanmalar o potansiyelin ortaya çıkmasını sağlıyor. Ladikli birçok arkadaşımızın iş hayatı ve sanayi faaliyetlerinin içinde olduğuna tanık olduk. Mehmet Bey ve arkadaşları hemşehrilerini bir araya getirerek Samsun'daki bu potansiyeli bir dayanışma haline getirme yönünde bir mesafe kat ettiler ve bu derneğin oluşumunu gerçekleştirdiler. Bu tür oluşumları dayanışma düşüncesini teşvik etmesi açısından çok önemsiyorum" dedi.

Samsun'da birlik ve beraberlik ruhu olmadığı yönündeki söylemlere katılmadığını belirten Başkan Yılmaz, "Samsun'un kendi kendine yaptığı bir özeleştiri var, 'Samsun'da birlik beraberlik ruhu çok kuvvetli değil' diye. Ben buna katılmıyorum. Herkes kendi evinde dizini dövmeyi, kendi evinde işin hep kötü tarafından bakmayı kolaycılık olarak görür ve kendi eksiklerini kendi evinde konuşur. Türkiye'nin bütün şehirlerinde buna benzer özeleştirilerin, hayıflanmaların kent içinde olduğuna ben tanık oldum. Gaziantep bile diyor ki, 'Bizim içimizde dayanışma kimliği, dayanışma ruhu yeterli değil. Biz şuralı buralı ayrışması yüzünden birlik ve beraberliğimizi geliştiremiyoruz' diyor. Halbuki biz Gaziantep'in bu konuda bizden çok ilerde olduğunu zannediyoruz. Böyle bir kaygının hiç yeri yok. Bunun da olmadığını gösteren güzel hareketlerden bir tanesi de bu. Aslında bir ilde değişik coğrafi bölgelerin sinerjilerinin bileşkesi bir sinerji varsa, o varlığı ortaya çıkardığınız taktirde onların bir araya gelmesi kendiliğinden oluşur. Varlığından bilgimiz olmayan bir enerjiyi ortaya çıkardılar" diye konuştu.

Açılışın ardından davetliler dernek binasında bir süre sohbet etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı

14 Şubat 2010 Pazar

SAMSUNLULAR İSTANBUL'DA TEK YÜREK OLDU

SAMSUNLULAR İSTANBUL'DA TEK YÜREK OLDU
14 SUBAT 2010 PAZAR

Ladik, Kavak, Asarcık, Havza ve Vezirköprü Belediyelerinin de katılıp SADEF ile ortaklaşa düzenlediği '2. Geleneksel Tirit Gecesi' İstanbul Feshane'de yapıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin yer aldığı gecede spor, siyaset, işadamı, bürokrat ve Samsunlular katıldı.

İstanbullu 'dün gece' Samsunlular'ı ağırladı. İstanbul'da yaşayan Samsunlular'la, baba ocağından gelen hemşeriler birbirlerini kucakladı ve 'hep birlikte' muhteşem bir gece yaşadı. Samsun'un coşkusunu İstanbul'a taşıyan Samsunlular'ın Tirit Gecesi'ne her camiadan katılımcılar vardı.

Muhteşem gecede 3 bin kişi

Ladik, Kavak, Asarcık, Havza ve Vezirköprü Belediyelerinin de katılıp SADEF ile ortaklaşa düzenlediği '2. Geleneksel Tirit Gecesi' İstanbul'a bağlı Eyüp llçesi'nde Feshane'de yapıldı. Gecenin başlamasıyla birlikte binlerce kişinin bir araya geldiği gece siyasetin, sporun, sanatın ve işadamlarının önde gelen isimlerine Samsunlular da katılınca ortaya muhteşem bir görüntü çıktı.

Tanınan simalar oradaydı

Geceye Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AKP Milletvekilleri Suat Kılıç, Fatih Öztürk, MHP Milletvekili Osman Çakır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, ilçe belediye başkanları, Metro Şirketler Topluluğu Yönetim Grubu Başkanı Galip Öztürk, Samsunspor Kulübü Başkanı Hakkı Tomaç ile yönetim kurulu üyeleri, eski milli futbolcu Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Samsunsporlu futbolculardan Can Özgür, Sercan Temizyürek ve İstanbul'da yaşayan Samsunlular katıldı.

200 kazdan tirit yapıldı

200 kaz kesilerek yapılan tirit, davetlilere dağıtıldı. Samsunspor standı açılarak Kırmızı-Beyazlı formalar satıldı. Büyük ilgi gören stantta futbolcular bol bol imza dağıttı. Hemşerilerimiz bu güzel gecede sanatçılar eşliğinde doyasıya eğlenildi. SADEF Başkanı Hasan Kaya Taşçı yaptığı konuşmasında "Samsunluları bir araya getirdik. Bu tür organizasyonlarla Samsunlular her zaman birlikte olacaklar. Samsun'un tanıtımını en iyi şekilde yerine getirecekler" dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ve Metro Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'e plaket verilen gecede, Sanatçı Çoşkun Sabah muhteşem bir konser verdi. Samsunlular, Sabah'ın konserriyle eğlenirken, hemen herkesin boynunda Samsunspor atkısı vardı. Siyasiler de birbirleriyle tokalaşıp uzun süre sohbet ettiler.

Demir: Muhteşem dayanışma

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, birlik ve dayanışmanın İstanbul'da
Samsunlular'ın dayanışmasının muhteşem olduğunu belirterek, Samsun ve vatan için de aynı dayanışmanın sağlanmasını istedi. Demir, "Bu muhteşem birliğimizi her noktaya taşımamız lazım. Bu görüntüyü görünce birlikteliğimize bir daha inandım. Çok güzel bir tablo" dedi.

Kılıç: Samsun için çalışıyoruz

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise, birlik ve dayanışmanın burada görüldüğünü belirterek, "Samsunlular'ı böyle bir arada görmek, gurbette, kendi evinde gibi kendini hissedebilmek çok önemli. Samsun'da yaşanan gelişmeleri aslında uzun uzun anlatmamız lazım. Ama şunu söyleyebilirim ki, gerçekten Samsun'a yatırım getirebilmek ve kentimizi geliştirebilmek ve devlet imkanlarından yeterince yararlanabilmesi için çabalıyoruz. İşte Canik'te kurulmasını planladığımız Başarı üniversitesi de artık hayata geçiyor" diye konuştu.

Güzeloğlu: Müthiş bir gece

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Samsunlular'ın bu muhteşem gecesinin birlik ve beraberlik için çok önemli olduğunu söyledi. Güzeloğlu, "Salonda, siyasetçisinden, sporcusuna, sanatçısına tüm Samsunlular'ı görebiliyorum. Burada öylesine güzel bir gece yaşıyoruz ki, bunu Samsunlular da hissediyordur sanırım. Geleneksel hale gelen bu gece, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek gibi görülüyor. Katılan herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu EMITT'i gezdi

Vali Güzeloğlu EMITT'i gezdi
14 ŞUBAT 2010 PAZAR

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "EMITT 2010, Samsun'u en iyi şekilde aktaran, faydalı bir buluşma oldu" dedi.

Güzeloğlu, İstanbul Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenen EMIIT 2010 Fuarı'nda yer alan Samsun standını gezdi.

Yaptığı gezi sonrasında EMITT 2010 Fuarı'yla ilgili açıklamalar da bulunan Güzeloğlu, fuarın ülkemizin turizm noktasındaki iddiasını, zenginliklerini ve güzelliklerini taşıyan bir etkinlik olduğunu söyleyerek fuarda Samsun'un en iyi şekilde tanıtıldığını belirtti.

Samsun olarak her yıl, dünya turizm sektörü alanında birçok ülkenin ağırlandığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Güzeloğlu, "Ülkemiz için önemli olan böyle bir fuarda, Samsun olarak var olmanın mutluluğu içindeyiz. Samsun, Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluş mücadelesinin başladığı bir kenttir. Bu anlamda tarihi önemi yüksek olmasının yanında müzeleri, anıtları, dinsel ve kültürel yapıları, tarihi eserleri ve doğa harikalarıyla da çok büyük bir zenginliğe sahiptir" şeklinde konuştu.

Fuarın, ülkemizin kültürel varlıklarının sunulmasına ve tüm dünyada hak ettiği yeri almasına katkı sağladığını kaydeden Güzeloğlu, "Bu fuarda inanıyorum ki herkese bilinenin ötesindeki bilinmesi gereken Samsun'u, en iyi şekilde aktaran bir tanıtım ve faydalı bir buluşma olduğu kanaatindeyim. Bu anlamda da Samsun standıyla, kendini en iyi şekilde tanıtmaktadır" dedi.

Samsun'un her yerinde ayrı zenginliklerin barındığını söyleyen Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karadeniz de kayak turizmi adına Ladik Akdağ' da turizm yapılabiliyor. Termal turizmde Havza - Ladik bölgeye ve tüm ülkeye çok güzel hizmet verebilecek bir alt yapıya sahip olmasının yanında bugün ülkenin ve dünyanın dört bir yanından gelecek insanları bekliyor. Vezirköprü'nün doğal ve tarihi zenginlikleri. Bafra'da dünya mirası olarak kabul edilen Kuş Cenneti ve sulak alan zenginlikleri. Tekkeköy, Altınkaya Kilisesi, Asarağaç Bayrak Tepe ve Seyir Terası ve arkeoloji vadisi gibi çok sayıda tarihi değerleri ve yaz boyunca denizle buluşma zenginliğine sahip ilçeleriyle Samsun büyük bir zenginliğe sahip"

Güzeloğlu, Samsun standının ardından diğer stantları gezdi. Büyük ilgiyle ağırlanan Güzeloğlu'na çeşitli hediyeler verildi.

13 Şubat 2010 Cumartesi

Samsun EMITT 2010'da dikkatleri çekiyor

Samsun EMITT 2010’da dikkatleri çekiyor
13 Şubat 2010 Cumartesi

Samsun, turizm sektörünün en büyük fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) 2. gününde de Samsun Valiliği İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün denetiminde en iyi şekilde tanıtılarak ziyaretçileri ağırladı.

İstanbul Beylikdüzü Fuar alanında 15 Şubat'a kadar açık kalacak olan EMİTT–2010 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarındaki Samsun standında, yemyeşil yaylalarından güzel göllerine ve sık ormanlarına kadar eşsiz doğa güzellikleriyle Samsun anlatılıyor.

TANITIM EN İYİ ŞEKİLDE YAPILIYOR

Karadeniz'in incisi olan Samsun plajlarının da en iyi şekilde anlatıldığı stantta, dünyanın göz bebeği Kuş Cenneti, müzeleri, anıtları, dinsel ve kültürel yapıları ile tarihi eserleri ziyaretçilere anlatılarak dünyanın her yerinden gelen insanlar Samsun'a davet ediliyor.

KAYMAKAMLAR İLÇELERİNİ ANLATIYOR

Broşür, el kitabı ve tanıtım CD'lerinin dağıtıldığı stantta yer alan Ladik, Havza, Tekkeköy, Yakakent, Vezirköprü kaymakamlıkları da ilçelerini şöyle anlattı: Ladik, Ladik Gölü'nün güzellikleri, Ladik Akdağ Kayak Merkezi ve hamamayağı kaplıcalarını; Havza, tarihi güzelliklerini ve termal turizmini; Tekkeköy, Altınkaya Kilisesi, Asarağaç Bayrak Tepe ve Seyir Terası ve arkeoloji vadisi gibi çok sayıda tarihi değerlerini; Atakum 25 kilometrelik sahilini; Vezirköprü, Hitit ev Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerini ve Yakakent'te Karadeniz kıyısında mavi ile yeşilin birleştiği bir ilçe olarak tarihi değerlerini anlattı.

LADİK İLÇEMİZ'DE SYDV YARDIMLARI

LADİK İLÇEMİZ'DE SYDV YARDIMLARI
13 Şubat 2010 Cumartesi


Ladik ilçemiz'de ihtiyaç sahibi 70 yaşındaki bir kişi ve eşi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ev yaptırıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Akpınar Mahallesinde oturan Rıfat Tüydü (70) oturduğu evin kirasını ödeyemediği ve geçim zorluğu yasadigi icin kaymakamlığa başvurdu. Bunun üzerine ilçe SYDV tarafından yapılan girişimler sonucu Tüydü'nün ihtiyaç sahibi olduğu belirlenince, eşiyle oturabileceği bir ev yapılması için çalışma başlatıldı.

Aileye 4 odalı bir ev yapılması için başlatılan çalışmalardan memnun olduğu beliren yaşlı adam, 4 çocuğu olduğunu, ancak onların de ekonomik durumlarının iyi olmaması nedeniyle kendisine yardımcı olamadıklarını söyledi.

TEK DAYANAĞI AYLIĞI

Tek geçiminin 3 ayda bir aldığı 240 TL yaşlılık aylığı olduğunu belirten Tüydü, "Allah devletimizden razı olsun, 70 yıl sonra bir eve kavuşacağım bu yasadigim duygulari anlatamam" diye konuştu.

Ladik'te bir is yerinde hirsizlik

Ladik'te bir is yerinde hirsizlik
13 Subat 2010 Cumartesi

Ladik ilçemizde önceki gün bir iş yerinden hırsızlık yaptıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.Bahşi Mahallesi'nde R.E'ye ait iş yerinden yaklaşık 700 TL değerindeki sigara, bin 600 TL değerindeki cep telefonu kontörü ve 450 TL'yi çaldıkları iddia edilen T.E. ve M.A, şikayet üzerine güvenlik güçlerince gözaltına alındı.Olaylarla ilgili soruşturmalar sürdürülüyor.

Zekiye Sezer Ladik MEM Müdürü oldu

Zekiye Sezer Ladik MEM Müdürü oldu
13 Şubat 2010 Cumartesi

Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Sema-Cengiz Büberci Anadolu ve Anadolu Meslek Müdürü Zekiye Sezer, ilçenin ilk bayan Milli eğitim müdürü oldu.

Edinilen bilgiye göre, Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 6 yıldır vekaleten yürüten Hasan Natır'ın görev süresinin sona ermesinin ardından bu göreve Zekiye Sezer getirildi. Daha önce Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Sema Cengiz Büberci Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde idareci olarak görev yapan Sezer, ilçeye gelerek görevine başladı. Amacının ilçedeki eğitim kalitesinin yükseltilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Sezer, ''Bu doğrultuda gece gündüz demeden tüm eğitim camiamızla çaba göstereceğiz. Bunun için gereken her türlü fedakarlığı da yapmaya hazırız'' dedi. Bu arada, Zekiye Sezer'in İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan ilk kadın müdür olduğu bildirildi.

Samsun dünya ile birlikte

Samsun dünya ile birlikte
13 Şubat 2010 Cumartesi


Samsun Valiliği İl Özel İdaresi ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katıldığı 14. EMİTT-2010 Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda yer alan Samsun stantı, yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.

İstanbul Beylikdüzü fuar alanında 11-15 Şubat 2010 tarihleri arasında açık kalacak olan EMİTT-2010 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na, dünya turizm sektörü alanında birçok ülkeyi ağırladı. Samsun'un da tanıtımının yapıldığı fuarda, Samsun'u turizm anlamında tanıtmak amacıyla Ladik, Havza, Tekkeköy, Yakakent, Vezirköprü kaymakamlıkları da ilçelerin tanıtımı için çok sayıda tanıtım kitapcığı ve buroşür dağıttı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mısır'ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah ile birlikte açılışını yaptığı Fuar alanını gezerken uğradığı Samsun standında hatıra fotoğrafı çektirdi.

SAMSUN'A HİZMET ETMENİN ONURUNU TAŞIYORUM

İstanbul Valisi Muammer Güler de stanta uğrayarak, "Üzerimizde Samsun'a hizmet etmenin onuru var” dedi. Güler, “EMITT Fuarı hem iç hem de dış turizm açısından Türkiye için bir fırsattır. EMITT Fuarı, yaklaşık 60 ülkeden 3 binin üzerinde katılımcıyı İstanbul'da buluşturmaktadır. Bu anlamda Samsun'un burada görmekten, Samsun standına gelmekten Ladikli hemşerilerimizle beraber olmaktan ve arkadaşlarımı görmekten çok büyük bir mutluluk duydum. Samsun'a özlemimiz var. Samsun'a olan ilgimiz her zaman devam ediyor. Samsunluların vefa duygusunu her zaman görüyor ve hissediyorum. Samsun Valisi olarakda İstanbul Valiliğine geldiğimiz için da Samsun'un bizde ayrı bir yeri vardır. Samsunun en iyi şekilde tanıtılmaya çalışıldığı bu stantta olmanın da ayrıca mutlulugu içindem. Buradan bütün Samsun'a selam olsun” şeklinde konuştu.

9 Şubat 2010 Salı

LAYSİAD Başkan Yılmaz'la kahvaltıda buluştu

LAYSİAD Başkan Yılmaz'la kahvaltıda buluştu
09 ŞUBAT 2010 SALI

Ladikli Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (LAYSİAD) Başkanı Mehmet Karamangil ve üyeleri tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve iş adamlarına yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

Kahvaltıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve iş adamları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "LAYSİAD bir kültür derneği olmaktan öteye iktisadi hedefleri olan bir dernek. Bu iktisadi hedefleri çok iyi biliyorum. Ladik'teki turizm, hizmet ve kaplıca potansiyelini ekonomiye kazandırmaya dönük yatırımlar hedefleyen bir dernek. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben de sizlerin hep yanınızdayım, hep destekçinizim" dedi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın konuşmasının ardından LAYSİAD Başkanı Mehmet Karamangil ise, "Derneğimizin bir yardımlaşma derneği olmadığını ifade edim. Bizim şuanda önce Samsun, daha sonra Ladik ilçesinde ne gibi yatırımları yan yana getirir, ne kadar iş alanları oluşturulur gibi düşünen arkadaşlarımız var" diye konuştu.

Kaynak: IHA

5 Şubat 2010 Cuma

Şehit yakınlarına Akdağ morali

Şehit yakınlarına Akdağ morali
05 ŞUBAT 2010 CUMA

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Samsun Şubesi tarafından şehit yakınları ve gaziler için günübirlik Akdağ gezisi düzenlendi.

Şehit aileleri ve gaziler için moral olması amacıyla günübirlik olarak bir gezi düzenlediklerini belirten EMŞAD Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, "33 şehit yakını ve gazimizi moral depolamaları için Ladik Akdağ Kayak Tesisleri'ne götürdük. Burada şehit çocukları ve yakınları kartopu oynayıp, kızakla kaydılar. Gönüllerince eğlenip stres attılar" dedi.

Ladik İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Hasan Aydın'ın şehit yakınları ve gazilere yakın ilgi gösterdiğini ifade eden Bilal Erim, "Bu tip etkinlikleri bundan sonra sık sık düzenlemeyi planlıyoruz. Şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri yakınlarının moral bulmaları için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Photobucket

TSO'dan LAYSİAD'a tam destek

TSO'dan LAYSİAD'a tam destek
05 ŞUBAT 2010 CUMA

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, Akdağ kayak tesislerinde kafeterya yapıp, işletmeciliğini yapacak olan LAYSİAD'ın ayrıca Hamamayağı Termal Kaplıca Tesisleri'ni alma girişimlerine tam destek verdi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ladikli Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (LAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri'ni makamında kabul etti.

Ziyarete ayrıca Ladikli olan LAYSİAD üyesi Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ile Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan da katıldı.

Genel Merkezi Samsun'da bulunan Ladikli Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin Başkanlığını yürüten Mehmet Karamangil, çalışmaları ve projeleri hakkında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu bilgilendirdi. Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır'ın da bulunduğu ziyarette konuşan LAYSİAD Başkanı Mehmet Karamangil, Ladik ilçesinde belediyeye ait olan Hamamayağı Termal Kaplıca Tesisleri'ne talip olduklarını açıkladı.

Bugüne kadar bir türlü istenilen verimin alınamadığı Hamamayağı Termal Kaplıca Tesisleri'ni işletecek bilgiye ve beceriye sahip olduklarını belirten LAYSİAD Başkanı Mehmet Karamangil, "Hedefimiz Hamamayağı Kaplıca Tesisleri'ni alarak 5 yıl içinde 40 milyon TL yatırım yapmak. Tesislerin mevcut yapısı ilkel. Bu yapıyı tamamen değiştirip, modernize ederek yatırıma dönüştürmek amacındayız. Tesisleri aldığımız takdirde ilk etapta 100, daha sonra 200 tane devremülk ve 200 yataklı otel, sosyal tesis, kür havuzları, spor merkezi yapacağız. Bu bir kurumsal hadisedir. Herkesin de bize desteğini bekliyoruz. Tüm amacımız böylesi güzel bir yeri güçbirliği içinde Türkiye'nin en gözde mekanlarından biri haline getirmek" diye konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, LAYSİAD'ın Hamamayağı Tesisleri'ne talip olma girişimlerine tam destek vereceklerini belirterek, "Sizin bu birlikteliğiniz, güçbirliğiniz Samsun için büyük bir şanstır. Birlikten kuvvet doğar anlayışı ile kurulan LAYSİAD'ın çalışmaları beni de heyecanlandırdı. Bilindiği gibi Samsun , Türkiye'de hava, kara, deniz ve demir yolu ağına sahip olan üç ilden birisi. Böyle bir ulaşım lojistiği olan şehrimizde, böyle bir projenin oluşumu muhteşem olur. Ladik Kayak Merkezi ve Kaplıca tesisleri projelerinin hayata geçmesi Samsun turizmini patlatır. Şahsım ve yönetim kurulum adına size desteğe hazırım" dedi.

Photobucket

İlçelerde 15 köy yoluna kar engeli

İlçelerde 15 köy yoluna kar engeli
05 ŞUBAT 2010 CUMA


Samsun İl Özel İdaresince kar yağışı sebebiyle 15 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.

Ayvacık'ta 7, Ladik'te 8 olmak üzere toplamda 15 köy yolunun kapalı olduğunu kaydeden Yetkililer, " İl Özel İdaresi olarak mevcut kapalı köy yollarında 4 greyder, 1 kamyon ve 4 ekibimiz çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Aralıksız sürdürülen çalışmalarla kapalı köy yollarının bugün tamamen açılması planlanmaktadır" dedi.

2 Şubat 2010 Salı

Akdağ Kayak Merkezi'ne çıkış ücretlendi

Akdağ Kayak Merkezi'ne çıkış ücretlendi
02 ŞUBAT 2010 SALI


Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne kişi bazında tek çıkış 2 TL, günlük çıkış 10 TL olarak ücretlendirildi.

Samsun İl Genel Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısının ikinci gününde Denetim Komisyonu'na üye seçiminin dışında Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ne çıkış ücretini de belirledi.

İl Genel Meclisi'ne gelen Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu onaylayan üyeler, Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne kişi bazında tek çıkış 2 TL, günlük çıkış 10 TL ücret alınmasını kararlaştırdı. Anahtar Kelimeler: Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ne çikiş ücretlendi - Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ne çıkış parali oldu - Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ne çıkış bedeli - Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ne çıkış ücreti ne kadar ? -

SADEF Feshane için hazirlaniyor

SADEF Feshane için hazırlanıyor
02 SUBAT 2010 SALI


Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) 13 Şubat'ta Feshane'de düzenlenecek olan Kaz Tirit programı için hazırlıklara başladı. SADEF yapmış olduğu 3. Olağan Genel Kurul sonrası, 2. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı Ümraniye Samsun Ladik Karaabdal Derneği'nde düzenledi.

38 DERNEK BAŞKANI KATILDI

SADEF Yönetim Kurulu, kadın kolları ve bölge başkanları, 38 dernek başkanının yanı sıra, derneklerin yönetiminde bulunan Samsunluların da katıldığı toplantıda, gündem olarak 13 Şubat'ta Feshane'de düzenlenecek olan Kaz Tirit programı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda karşılıklı olarak derneklerin sorun ve çözümleri konuşulurken, dernek başkanları SADEF yönetimine gelecek çalışmalarında başarılar dilediler.