Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

28 Aralık 2009 Pazartesi

Ladik'te evden hırsızlık

Ladik'te evden hırsızlık
28 Aralık 2009 Pazartesi


Edinilen bilgiye göre, Bahşi Mahallesi`nde H.P`ye ait eve giren henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, 6 adet altın bilezik, 1 adet altın künye, 2 adet altın yüzük ve 1 adet çeyrek altını küpeyi çalarak kaçtı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

16 Aralık 2009 Çarşamba

Meşhur Ladik peyniri kapışılıyor

Meşhur Ladik peyniri kapışılıyor
16 Aralık 2009 Carsamba



Ladik ilçemizde köylüler tarafından tamamen doğal koşullarda üretilen tereyağ ve köy peynirleri, şehir dışından gelen vatandaşlar tarafından adeta kapışılıyor.

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez besin maddesi olan peynir, sofralarımıza genellikle fabrikalarda üretilen biçimiyle gelirken, peynirin doğal tadından vazgeçemeyenler çareyi köy pazarlarda arıyor.

PEYNİR İÇİN SAMSUN'DAN GELİYORLAR

Tamamen doğal koşullarda köylülerin ürettiği peynirler vatandaşlar tarafından adeta kapışılıyor. Ladik İlçemizde kurulan Yoğurtçular Pazarı'nın misafirleri arasında meşhur Ladik peyniri ve tereyağı'nı almak için özellikle Samsun'dan gelenlerin olduğunu söyleyen köylüler, "Bir çok insan tereyağının ve peynirin doğal yapılmış olanını seviyor. Özellikle her hafta buradan köy tereyağı ve köy peyniri almak için gelenler oluyor" dedi. Köylüler, doğal peynir ve tereyağın tadının hiçbir şeye değişilemeyeceğini de sözlerine eklemeyi ihmal etmediler.

13 Aralık 2009 Pazar

Minibüs, traktöre çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

Minibüs, traktöre çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
13 Aralık 2009 Pazar


Ladik ilçemizde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Kaza, Akpınar Mahallesi'nde evvel ki gün akşam saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Metin Abay (55) idaresindeki 55 M 8041 plakalı minibüs, Fatih Güneşoğlu (27) idaresindeki 55 HV 340 plakalı traktöre arkadan çarptı. Kazada minibüs sürücüsü Metin Abay ile Aslan Abay (43), Lütfiye Abay (53), Döndü Sonses (23), Hamdiye Kukuş (48) ve traktör sürücüsü Fatih Güneşoğlu yaralandı. Yaralılar, Ladik Devlet Hastanesi ile Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ağır yaralanan minibüs sürücüsü Metin Abay, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

12 Aralık 2009 Cumartesi

Cinnet geciren adam babasını öldürdü

Cinnet geciren adam babasını öldürdü
12 Aralık 2009 Cumartesi


Ladik ilçemizde bir berber babasını baltayla öldürdü. İlçemize bağlı Şıhlı köyü'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda babası Nevzat Irmak'tan traktörü isteyen Erol Irmak (45), isteği yerine getirilmeyince cinnet geçirdi.

Irmak, eline geçirdiği balta ile 67 yaşında'ki babasının kafasını ezdi. Yaşlı adam olay yerinde hayatını kaybetti. Erol Irmak Ladik Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Oğlu tarafından öldürülen Bağ-Kur emeklisi yaşlı çifçinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderildi.

Evin 5 çocuğundan biri olan 4 çocuk babası Erol Irmak'ın Samsun'da berberlik yaptığı öğrenildi. Anne Feride Irmak'ın (60) eşinin oğlu tarafından öldürüldüğünden haberi olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili bilgi veren Ladik Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şıhlı Köyü Muhtarı Sezai Balcı, cinayetin şokunu yaşadıklarını söyledi. Irmak ailesinin komşusu olduğıunu ifade eden Balcı, ''Irmak ailesi, çok sakin bir aileydi. Nasıl böyle bir durum yaşandı anlamakta güçlük çekiyoruz. Olay akşam saatlerinde olmuş. Evin 4 erkek çocuğundan ikincisi olan Erol, babasından traktörlerini istemiş. Nevzat da hidroliğinin bozuk olduğunu söylemiş vermek istememiş. Ondan sonra ne oldu bilimiyoruz, baltayla babasının kafasını ezerek öldürmüş. Olaydan dolayı çok üzüntülüyüz.'' dedi.

Cenazenin henüz köye getirilmediğini bildiren muhtar Sezai Balcı, cenazenin büyük bir olasılıkla yarın öğle namazından sonra defnececeklerini belitti. Muhtar Balcı, durumun anneye anlatılmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: CİHAN

10 Aralık 2009 Perşembe

Ladik 2. Çimento Fabrikasını istiyor

Ladik 2. Çimento Fabrikasını istiyor
10 Aralik 2009 Persembe


Samsun’un Kavak ilçesinde bir gurup vatandaşın kurulacak Çimento Fabrikası’na karşı eylem yapması, ardından da başta ilçe belediye başkanı Şerif Ün’ün de aralarında olduğu bir başka gurubun fabrikayı istemek için eylem gerçekleştirmesi sinirleri geredursun, bu fabrikaya ilçemiz Ladik’ten davet geldi.

Ladik Belediye Başkanı Sayın Mehmet Karahan ”Gelsin Ladik’e ikinci çimento fabrikasını kursunlar” dedi.

Karahan, kurulması düşünülen fabrikanın Kavak'taki taş ocakları kadar bile çevreye zarar vermeyeceğini iddia etti.

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan şunları söyledi: "Bizim ilçemizin hemen kenarında bir adet çimento fabrikası var. Çevreye zarar verip vermediğini biz biliriz. Eğer Kavak'ta istenmiyorsa getirip ikinci çimento fabrikasını da Ladik'te kursunlar, biz razıyız." diye belirtti.

Ladik Akdag Kayakevi tamamlanıyor

Ladik Akdag Kayakevi tamamlanıyor
10 Aralık 2009 Persembe


Samsun Kayak Kulübü bünyesindeki Samsun Sportif A.Ş. tarafından 25 yıllığına işletilecek olan Ladik Akdağ Kayak Tesisleri Kayak Evi inşaatı tamamlanmak üzere.

Samsun Kayak Kulübü bünyesindeki Samsun Sportif A.Ş. tarafından 25 yıllığına işletilecek olan Ladik Akdağ Kayak Tesisleri Kayakevi inşaatı tamamlanmak üzere. Kayakevi yapımının 1.5 ay içerisinde bitirileceğini belirten Samsun Kayak Kulübü Başkanı Ebubekir Kibaroğlu, "Kayak Evi, Akdağ'daki tesislerin içerisinde en prestijli mekan olacak" dedi.

Kayakevi'nin de tamamlanmasıyla Akdağ'daki kayak tesislerinin kullanıma tamamen hazır hale geleceğini belirten Ebubekir Kibaroğlu, "Sadece Samsun Kayak Kulübü değil, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görevli öğretim elemanlarının kurduğu Ladik Akdağ Kayak Kulübü ve ilçe halkının kurduğu Ladik Akdağ Kış Sporlarını Geliştirme Kulübü de bu imkanlardan faydalanabilecek. Tamamlandığında tesislerin en prestijli mekanı olacak Kayakevi'nde konuklarıkızı ağırlamak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Ladik'te Okuma-yazma Bayramı

Ladik'te Okuma-yazma Bayramı
02 Aralık 2009 Carsamba


Ladik ilçemizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Doğankaş köyünde yetişkinler için açılan okuma-yazma kursu tamamlandı. Kurs sonunda başarılı olan vatandaşlardan 7 bayan ile 4 erkek için tören düzenlendi.

Doğankaş köyünde yapılan törene İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, Halk Eğitimi Merkez Müdürü Hadi Ergül ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Natır katıldı. Törende katılımcılara okuma-yazma belgesi ile İlçe Kaymakamı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Kaymakam Perçi, "Eğitim ve öğretimin yaşı olmadığını burada bir kez daha görmüş olduk. Bunca yaşınıza rağmen geldiniz burada azimle çalışarak kurslara katıldınız. Bu belgeyi alarak okuma-yazma becerisini kazandınız, hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

Kursa katılan köylü vatandaşlar ise, "Artık çocuklarımızdan gelen mektupları ve gazeteleri okuyabiliyoruz. Kaymakamımıza ve kursu açan Halk Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Gerçekten okumanın yaşı yokmuş" dediler.

74 yaşında kursa katılarak belge alan Arif Soylu ile özel olarak ilgilenen Kaymakam Perçi, "Gençlerimiz senden örnek almalı" diyerek takdirlerini belirtti.