Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

29 Eylül 2009 Salı

Samsun Samtarım Fuarı aciliyor

Samsun Samtarım Fuarı aciliyor
Bilgilendirme / 29 Eylül 2009 Sali



Ülke tarımı ve hayvancılığında önemli bir yere sahip olan Samsun, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Tarım, Hayvancılık, Zirai Donatım ve Gıda Fuarı'na hazırlanıyor.

30 Eylül tarihinde Batıpark alanında açılacak olan fuar, 3 Ekim tarihine kadar açık olacak.

EKO fuarcılık tarafından düzenlenen ve kısa adı Samtarım olan fuar, geçen yıllarda büyük ilgi görmüştü. Bin 800 metrekare'si kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alanda yapılan ve 5 gün süren Tarım, Hayvancılık, Zirai Donatım ve Gıda Fuarı'na 72 firma, 43'ü yabancı olmak üzere toplam 146 marka katılmış, 23 bin 500 kişi de ziyaret etmişti. Bu yıl ise fuarda 61 firma yer alacak. 109 marka'nın sergileneceği fuarı yaklaşık 30 bin kişi'nin gezmesi bekleniyor.

Kaynak: (CİHAN)

20 Eylül 2009 Pazar

Ramazan Bayraminiz mubarek olsun

Ramazan Bayraminiz mübarek olsun



LADIK-SAMSUN.BLOGSPOT.COM olarak sevgili hemsehrilerimizin ve tüm Islam aleminin Ramazan Bayramini en icten dileklerim ile kutlar, saglik mutluluk ve esenlikler dilerim. Sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara insaAllah.

Saygilarimla
LADIKLI EDITÖR

19 Eylül 2009 Cumartesi

İlçe ilçe Bayram namazı vakitleri

İlçe ilçe Bayram namazı vakitleri
19 Eylül 2009 Cumartesi


Ramazan Bayramı'nın ilk günü Pazar'a geliyor. Samsun İl Müftülüğü ilçelerde ki bayram namazı saatlerini açıkladı.

Ramazan Bayramı namazı, Samsun merkezde, Atakum, Asarcık, Canik, Tekkeköy'de 07:01'de kılınacak.

Samsun İl Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, ilçelerdeki bayram namazı saatleri şöyle:

Çarşamba_06:59____Salıpazarı_06:59____Terme_06:59____Ayvacık_07:00____Samsun_merkez_07:01____Atakum_07:01____Asarcık_07:01____Canik_07:01____Tekkeköy_07:01___19Mayıs_07:02___Kavak_07:02___Ladik_07:03___Bafra_07:03___Alaçam_07:04___Havza_07:04___Vezirköprü_07:04___Yakakent_07:04

14 Eylül 2009 Pazartesi

Kuru Fasulye Hasat Tarla Gunu

Kuru Fasulye Hasat Tarla Günü
14 Eylül 2009 Pazartesi


İl Özel İdaresi kaynaklı projelerden, “Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında, 2009 yılı ekiliş alanlarını temsilen Ladik ilçesine bağlı Çadırkaya köyü'nde “Kuru Fasulye Hasat Tarla Günü” etkinliği yapıldı.

İlçe Kaymakamı Kadir Perçi başta olmak üzere, İl Tarım Müdürü Kadir İspirli, İl Genel Meclisi Üyeleri, Karadenizbirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahri Şahin ve yetkililerin katıldığı tarla gününde ilk konuşmayı İlçe Tarım Müdürü Alper Baştürk yaptı. Ladik tarımı hakkında genel değerlendirme yapan Baştürk, “İlçemizde toprak işlemeli tarıma uygun yaklaşık 114 bin dekar arazi mevcuttur. Halihazırda 5 bin 500 dekar sahada kuru fasulye tarımı yapılmaktadır. Bu rakam, tarla tarımı içerisinde yüzde 5'lik bir orana tekabül etmektedir. 2006 yılında başladığımız proje kapsamında verim, kalite ve standart üretim manasında önemli aşamalar kaydettik” dedi.

Program kapsamında konuşma yapan İl Tarım Müdürü Kadir İspirli ise, “Kuru Fasulye Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Sertifikalı Tohumluk Kullanımının Yaygınlaştırılması Projeleri kapsamında bugüne değin 25 ton tohumluğun destekledik, bin 680 dekar alanda ise proje disiplinin ve uygun kontrollü tarım yapılmasını sağladık. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimizin çok büyük katkıları oldu, bu vesileyle huzurlarınızda Sayın Valimize ve şahıslarında İl Genel Meclisimizin çok muhterem üyelerine minnet ve şükran duygularımı sunuyorum. Bakliyat üretiminde ülke genelinde yüzde 41.3, İl bazında ise yüzde 46 nispetinde ekiliş kayıplarımız var. Bu kayıpları azaltmak için tarla tarımı alanlarında kuru fasulye başta olmak üzere bakliyat ekilişlerini artırmak durumundayız. Bu itibarla da bu proje ayrı bir anlam taşımaktadır” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Kadir Perçi ise yaptığı konuşmada, “Geleneksel tarım anlayışını değiştirmek zorundayız. Üreticimiz tarımsal faaliyetleri artık iktisadi bir faaliyet alanı olarak görmeli ve kapasite, kalite ve verim hedeflerini buna göre belirlemelidir. İfade edilen, Kuru Fasulye Yetiştiriciliği Projesi ile alakalı yapılan çalışmalar hiç şüphesiz çok önemli. Yeterli mi ? Hayır! Bu itibarla daha geniş alanlarda daha çok sayıda üreticimiz ile büyük işler yapmak ve başarmak durumundayız. Ben emeği geçen bütün yönetici ve saha elemanı arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Ladik tarımına olan desteğimizin devam edeceğini ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların akabinde, ziraat mühendisi Mustafa Rasi Uysal tarafından, projeli çiftçi Şahin Çiçen'e ait 10 dekar kuru fasulye ekili alanda, katılımcılara detay bilgi verildi ve hasat edilmiş ürünler gözlem ve beğeniye sunuldu.

Kaynak: Ihlas Haber Ajansi

Jandarma kacakcilara nefes aldirmiyor

Jandarma kaçakçılara nefes aldırmıyor
14 Eylül 2009 Pazartesi


Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son iki ay içinde düzenledikleri operasyonlarda, silah ve motorin kaçakçılarına nefes aldırmadı.

Ladik ilçesinde bir silah imalathanesi ve 14 adet ruhsatsız tabanca, Bafra ilçesinde bir silah imalathanesi ve 8 adet ruhsatsız tabanca, Salıpazarı ilçesinde 6 tabanca, Tekkeköy ilçesinde 4 tabanca ve Vezirköprü ilçesinde bir silah imalathanesi ve 9 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 11 kişiden 7'si nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Jandarma Kaçakçılık Şubesi Müdürlüğü ekibi, Çarşamba ve Terme ilçelerinde 37 bin litre kaçak motorin ele geçirirken, olayla ilgili dört kişi gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi.

Kaynak: Ihlas Haber Ajansi

9 Eylül 2009 Çarşamba

Amasya, Tokat ve Samsun icin sel uyarisi

Amasya, Tokat ve Samsun için sel uyarısı
09 Eylül 2009 Carsamba

Amasya, Tokat ve Samsun'un bazı ilçelerinde kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Uyarıda, vatandaşların sel, su baskını ve yıldırımlara karşı dikkatli olmaları istendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarıda'', Amasya'nın Taşova, Tokat'ın Erbaa, Samsun'un Kavak, Asarcık ve Ayvacık ilçelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak ve dolu ile fırtına beklendiği bildirildi.

Uyarıda, vatandaşların sel, su baskını ve yıldırımlara karşı dikkatli olmaları istendi.

4 Eylül 2009 Cuma

Çiftçiler bilgilendirildi

Çiftçiler bilgilendirildi
04 Eylül 2009 Cuma

Samsun Tarım İl Müdürlüğü tarafından Ladik ilçesinde yaşayan vatandaşlar tarımsal kalkınma kooperatifleri ve hayvancılık projeleri hakkında bilgilendirildi.

Samsun Ladik İlçesi Şeyhli, Daldere ve Büyükalan köylerindeki çiftçilerin katılımıyla Şeyhli köyü'nde, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kuruluş aşamaları ve amaçları;
Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü (TEDGEM ) ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanlığı kaynaklarınca desteklenen hayvancılık projeleri hakkında bilgi verildi. Çiftçilere yönelik toplantıda, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri'nin çiftçiler için önemine de değinildi.

Bilgilendirme toplantıları, Samsun Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Recep Kırbaş, Ziraat Mühendisi Cengiz Dönmez ve Tarım Danışmanı Semanur Çelik tarafından verildi.

Ladik Gölü'nde sorunsuz yaz

Ladik Gölü'nde sorunsuz yaz

Geçen yıl küresel ısınmanın da etkisiyle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Ladik Gölü'nde bu yıl alınan tedbirler etkisini gösterirken, göl kuraklık tehlikesinden kurtarıldı.

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, bu yıl alınan tedbirler sayesinde Ladik Gölü'nde geçen yıllarda görülen kuraklık tehlikesinin, bu yıl yaşanmadığını belirtti. Ladik Gölü' nün ıslahı ve kirlenmesinin önlenmesi amacıyla bir dizi tedbir alındığını vurgulayan Karahan, tedbirler çerçevesinde göle ve gölde yaşayan canlılara zarar verecek bir şekilde göle akan İlçe kanalizasyonu, Çimento Fabrikası'nın her türlü katı ve sıvı artıklarının göle akıtılmasının önüne geçildiğini söyledi.

TURİZME KAZANDIRILACAK

Turistik açıdan henüz keşfedilmemiş olan Ladik Gölü ve çevresinin çevre bilinci içerisinde turizm amacıyla kullanılması yönünde çalışma başlatıldığını açıklayan Karahan, Ladik Gölü çevresindeki tarım ve konut sahalarının, turistik amaçla tespit edilerek buraların turizme açılması yolunda Samsun Turizm Müdürlüğü'nün 21/05/2002 tarih ve 500 sayılı yazıları ile Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü'nden proje çalışmaları için talep edilen teknik elemanlarca gerekli incelemeler sonucu hazırlanan projeler Turizm Bakanlığına iletilmiş olduğunu ve “Turizm Alan ve Merkezleri” kapsamına alınması çalışmaları son aşmasına geldiğini ifade etti.

BİLİNÇSİZ AVLANMA TÜRLERİ AZALTTI

Ladik gölü'nün balık popülasyonu yönünden de oldukça zengin olduğunu belirten Karahan, gölde yaklaşık 10 tür balık bulunduğunu bu türler içerisinde Ladik Gölü'ne has olan Turna balığı ve geceğan balığı'nın lezzet yönünden birinci sırada geldiğini belirtti. Son yıllarda avlanan balık miktarında azalma olduğunu ifade eden Karahan, bunun nedenin bilinçsiz balık avlama yöntemleri olduğuna dikkat çekti. Gölün sulama amaçlı olduğunu ifade eden Karahan, "Amasya'nın Suluova İlçesi topraklarını sulamak için yapılan Yedikır Baraj Gölü'nün yedek su deposu görevini görmektedir. Lâdik Gölü bu nedenle baraj gölü niteliğinde olup göl suyu ile yaklaşık 88.000 dekarlık arazi sulanmaktadır. Sulama mevsimi öncesinde su düzeyi yükseltilmekte ve ihtiyaca göre akan su miktarı regülatör vasıtasıyla azaltılıp çoğaltılabilmektedir. Yalnız çok fazla su çekildiği için Ladik gölü'nde doğal yaşamda bozulmalar oluyor. Balık türleri tehlikeye giriyor' dedi.
Kaynak: Yenisafak -- Habere Aktif Link: http://yenisafak.com.tr/YurtHaberler/Default.aspx?t=30.08.2009&i=207828