Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

31 Temmuz 2009 Cuma

6. Geleneksel Sihli koyu Yayla Senlikleri

6. Geleneksel Sihli köyü Yayla Senlikleri
6. Geleneksel Sihli köyü Yayla Senlikleri
1 ve 2 Agustos'da Sihli köyü'nün yaylasinda.....

Ladik'te 3.1 siddetinde ikinci deprem

Ladik'te 3.1 siddetinde ikinci deprem
31 Temmuz 2009 Cuma

Ladik ilçemizde bu gece saat 00:25'de 3.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, bu gece saat 00:25'de merkez üssü Ladik ilçesi olan ikici bir deprem daha meydana geldi. Depremin yerin 6.0 kilometre altında ve Richter ölçeğine göre 3.1 şiddetinde olduğu kaydedildi. Depremin hafif şekilde hissedildiği öğrenildi.

30 Temmuz 2009 Perşembe

Ladik'te 3.4 siddetinde deprem

Ladik'te 3.4 siddetinde deprem
30 Temmuz 2009 Persembe

Ladik ilçemizde bugün saat 17.05'de 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, bugün saat 17.05'de merkez üssü Ladik ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 5.0 kilometre altında ve Richter ölçeğine göre 3.4 şiddetinde olduğu kaydedildi. Depremin hafif şekilde hissedildiği öğrenildi.

29 Temmuz 2009 Çarşamba

İSASOFTA KÖYÜ 2. MISIR ŞENLİKLERİ KUTLANDI

İSASOFTA KÖYÜ 2. MISIR ŞENLİKLERİ KUTLANDI


İlçenin doğal güzelliklerinden olan Ladik Yaylaları'nı,tanıtmak ilçenin köylerinden olup büyük kentlere çalışmak üzere göç etmiş ailelerin her yıl yaz mevsiminde köylerinde toplanarak birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının gelişmesine ve birbirini uzun zaman göremeyen aynı köyden ailelerin birbirleriyle görüşmek tanışmak, geçmişten anılarını paylaşmak gibi duyguların yoğun olarak yaşanması amacıyla bir çok köyde Yayla Şenlikleri düzenlenmektedir.

Bu yıl Ladik Akdağ Yayla Şenlikleri'nden sonra köylerden, ilk yayla şenliğini İsasofta Köyü yapmıştır. İsasofta Köyü halkı 26 Temmuz 2009 tarihinde Çamlık Mevkii'nde yaptığı şenliklerde katılımcılar gençler ve çocuklar doyasıya eğlendiler.

16 Temmuz 2009 Perşembe

DOĞANKAŞ KÖYÜ MUHTARI VEFAT ETTİ

DOĞANKAŞ KÖYÜ MUHTARI VEFAT ETTİ

Ladik Doğankaş Köyü Muhtarı Yakup ALTUN köylerine giden su borularını 13/07/2009 Pazartesi günü saat 18.00 dolaylarında tamir ederken su basıncından borunun patlamasıyla çalıştığı köprüden aşağı düşme sunucu vefat etmiştir.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde muhtar olan Yakup ALTUN, kendi köylerinin de içinde bulunduğu 9 köy'ün birlikte oluşturdukları Kıranboğaz İçmesuyu Grubu Birliği başkanı olarak da seçildi. Bu nedenle 9 köy'e giden su isale hattında meydana gelen arızaları yapma sorumluluğunu üstlenmişti.

Birliğe üye diğer köy muhtarları ile birlikte su arızalarını tamir ederken, Nusratlı Köyü'ne yakın köprü üst kenarından geçen borudaki su kaçağının tamiri sırasında, boruda sıkışmış vaziyetteki basınçlı suyun boruları patlatması sonucunda çalıştığı köprüden 7 metre aşağıdaki dere yatağına önceden dökülmüş beton zemine düşmesi sonucu ağır şekilde yaralanmış, çalıştıkları arkadaşları tarafından çıkarılarak hemen Ladik Devlet Hastanesi'ne getirilmiş ise de hastaneye girerken son nefesini vermiştir.

41 yaşında olan Doğankaş Köyü Muhtarı Yakup ALTUN 10 çocuk babasıydı. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.


08.11.1968 - 13.07.2009

YAKUP ALTUN - DOĞANKAŞ KÖYÜ MUHTARI

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Cesme sevdasi yollara dusurdu

Çeşme sevdası yollara düşürdü
15 Temmuz 2009 Carsamba

İlçemiz'in Bolat Köyü'nde ikamet eden Osman Öztürk'ün, dağdan su getirme sevdası parasızlığa takıldı. Bir kaçkez köylünün kapısını çalan Öztürk, kimse para vermeyince yollara düştü.

İlçemiz'in, Bolat Köyü'nde ikamet eden Osman Öztürk, uzun bir süredir su mücadelesi veriyor. Köyün yakınında bulunan dağda boşa akan suyu yola indirmek ve insanların hizmetine sunmak için uğraş veren Öztürk, kendi köyünde yeterli desteği bulamadığı için yollara düşmüş.

"Bizim köydekilerin cebine akrep girmiş" ifadesini kullanan Öztürk iki yıl boyunca kendi çabalarıyla dağdan su getirme projesini yürüttüğünü, geldiği noktada elinde avucunda bir şey kalmayınca köydeki diğer vatandaşlardan yardım istediğini belirterek, köydekilerden tek kuruş yardım göremediğini ifade etti.

"Artık bu benim için onur meselesi oldu" diyerek sözlerine devam eden Öztürk, " Ne yapıp edip o suyu dağdan aşağı getirip çeşmeyi oraya yapacağım. 120 hanelik kendi köyümde bir kişi bile gelip de yardım edelim demedi. Beni bu yaşımda Samsun'da yardım toplamaya mecbur ettiler. En çok zoruma giden de insanların beni dolandırıcı olarak görmeleri ve bana inanmamaları. Bu yüzden bir defasında zabıtaya şikayet ettiler, halimi anlatıncaya kadar ne çektiğimi bir ben birde Allah bilir. Ama insanlarada kızamıyorum, artık gerçekten yardıma ihtiyacı olan kalmamış, olanda zaten halini belli etmiyor" diye konuştu.

13. Akdag Yayla senliklerinden resimler

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Jandarma'dan silah operasyonu

Jandarma'dan silah operasyonu
06 Temmuz 2009 Pazartesi


Ladik'de jandarma tarafindan düzenlenen bir operasyonda çok sayıda silah ve silah yapımında kullanılan malzeme ile 2 ayrı silah imalathanesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, alınan bir istihbaratı değerlendiren Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ladik'de silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bazı kişileri takibe aldı.

Yaklaşık 2 ay süren takip sonucu ilçe merkezi ile bir köyde 6 ayrı adres'e eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, 2 ayrı silah atölyesi'ni ele geçirdi.

Operasyon kapsamında 10 adet ruhsatsız tabanca, 146 adet çeşitli çapta mermi, 10 adet av tüfeği, 350 gram barut, 50 gram fosfat, 15 adet şarjör, 80 adet tabanca yayı, 9 adet tabanca iğnesi, 4 adet namlu açmada kullanılan matkap, 2 adet spiral makinesi, 8 adet el eğesi ile silah yapımın ve tamirinde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçti.

Olayla ilgili Alaaddin K. (61), Hasan K. (34), Muammer K. (52), Oktay Ö. (33) ve Remzi P. (46) yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: IHA

5 Temmuz 2009 Pazar

Akdag Yayla Senlikleri yapildi

Akdağ Yayla Şenlikleri yapıldı

13. Akdağ Yayla Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen halk konserinde sahne alan ünlü sanatçı Ebru Yaşar hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Ladik Belediyesi tarafından organize edilen şenlikte bir konser veren Ebru Yaşar, hayranlarını coşturdu. Konsere Samsun il merkezi ve ilçelerinden yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, yaptığı hizmetlere paralel olarak Ladik'te Türkiye'nin değerli sanatçılarını vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Konsere katılan vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.

Kaynak: İha