Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

30 Haziran 2009 Salı

13. LADİK AKDAĞ YAYLA ŞENLİKLERİ 2009

13. LADİK AKDAĞ YAYLA ŞENLİKLERİ 2009

Von ** LADIK - SAMSUN ** 2008 - 2009 **


İlçenin doğal güzelliklerinden olan Ladik Yaylaları'nı, Ladik Gölü'nü ve Ladik Kaplıcası'nı tanıtmak, Ülke turizmine kazandırmak, yaz ve kış sporlarının her türünün en güzel şekilde yapılabileceğini göstermek, yöremizin örf, adet, gelenek ve göreneklerini sergilemek, folklorik zenginliklerini geliştirmek, yayla geleneğini yaşatmak, İlçe içerisinde de birlik, beraberlik ve dayanışmayı teşvik etmek amacıyla İlçemizde her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Yayla Şenlikleri bu yıl 13. kez Ladik Yaylası'nda düzenlenecek.

03-04-05 Temmuz 2009 tarihlerinde yapılacak Yayla Şenliklerinde Sünnet Şöleni, Buzağı Yarışmaları, Animasyon gösterileri, folklor gösterileri, resim, giyim, gıda ve sanayi ürünleri sergileri düzenlenecek ayrıca ünlü sanatçılar İsmail YK ve Yıldız TİLBE şenliklere katılacaklar.

İlçe Kaymakamlığına Vekalet eden Havza Kaymakamı Erol RÜSTEMOĞLU ve Belediye Başkanı Mehmet KARAHAN bu yıl 13 ncüsü kutlanacak geleneksel Yayla Şenlikleri'ne herkesi davet ediyorlar.
Anahtar Kelimeler: 13. Ladik Akdag Yayla Senlikleri - 13. LADİK AKDAĞ YAYLA ŞENLİKLERİ - 3 - 4 - 5 Temmuz 2009 - Ladik Yaylasi - Ladik Yaylalari - Sünnet Söleni - Buzagi Yarismasi - Animasyon gösterisi - Folklor gösterisi - Resim - Giyim - Gida - Sanayi ürünleri - Sergiler - Acik hava konseri - Cuma günü - Konuk sanatci Ismail YK - Cumartesi günü - Yildiz Tilbe - Pazar günü yaylaya hareket -
ETKİNLİKLER :

3 TEMMUZ CUMA
  • Sünnet Şöleni
  • Açık hava konseri ( Solist İsmail Y.K. )

4 TEMMUZ CUMARTESİ
  • Açık Hava Konseri ( Solist Yıldız TİLBE )
  • Not: Yildiz Tilbe hanimefendi MHP belediyelerinin organizasyonlarina katilmama karari almis. O yüzden onun yerine Ebru Yasar sahne almistir. Ebru Yasar hanimefendi'ye katilimindan dolayi tesekkür ederiz.

5 TEMMUZ PAZAR
  • 10:00 Yaylaya Hareket
  • 11:00 Yayla Şenliklerinin başlaması ve çeşitli etkinlikler

27 Haziran 2009 Cumartesi

Havza SGK 3 ilceyi kurtardi

Havza SGK 3 ilçeyi kurtardı
27 Haziran 2009 Cumartesi

Samsun'un Havza ilçesinde 3 ay önce hizmete giren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubesi, 3 ilçe vatandaşını Samsun'a gitmekten büyük ölçüde kurtardı.

SGK, ülke genelindeki ilk şubesini Samsun'un Havza ilçesinde Mehmetçik Meydanı'nda 3 ay önce açmıştı. 1 müdür ile 4 personelin görev yaptığı SGK şubesinden Havza'nın yanı sıra Asarcık, Ladik ve Kavak ilçeleri de hizmet alıyor. Havza SGK Şube Müdürü Mehmet Refik Gerçek, şubelerinden vize işlemi, danışmanlık ve emeklilik bilgilendirme hizmetleri verildiğini söyledi. Gerçek, “Havza, Asarcık, Ladik ve Kavak ilçelerinden gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” dedi.

Havza'ya SGK şubesi açılmasından memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise emeklilik işlemleri dışındaki işlerinin Havza'da yapıldığını belirttiler. Anahtar Kelimemeler: Ladik - Samsun - Havza - Sosyal Güvenlik Kurumu - SGK - Kavak - Asarcik - SGK subesi - Sube - Mehmet Refik Gercek - vize islemi - danismanlik - emeklilik - bilgilndirme - hizmet -
Kaynak: IHA

23 Haziran 2009 Salı

Yuz binlerce hayvan ilaclandi

Yüz binlerce hayvan ilaçlandı
23 Haziran 2009 Salı

Samsun'da 225 bin büyük ve 60 bin küçükbaş hayvan ile 75 bin işletme, kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı 5 ton ilaç ile ilaçlandı.

Samsun'da kene ısırması sonucu bulaşan KKKA hastalığına karşı çalışmalar sürdürülüyor. İl Tarım Müdürlüğü, kene mücadelesi çalışmaları kapsamında 225 bin büyükbaş, 60 bin küçükbaş ve 900 köydeki 75 bin işletme'yi ilaçlayarak önlem aldı. Banyo ve sırta dökme tekniği kullanarak yapılan ilaçlamalarda 2009 yılı içerisinde 5 ton ilaç kullanıldı. İlaçlama çalışmalarına 34 veteriner hekim, 35 veteriner sağlık teknisyeni ve 14 tarım danışmanı katıldı.

İl Tarım Müdür Vekili Kadir İspirli, Samsun'un KKKA hastalığına karşı riskli iller arasına alındığını, Vezirköprü, Havza, Asarcık, Ladik ve Kavak ilçelerinin riskli ilçeler arasında olduğunu söyledi. İlaçlama faaliyetleri için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 120 bin TL ödenek gönderdiğini dile getiren İspirli, 8 ton ilaç alımı gerçekleştirerek ikinci etap ilaçlama çalışmalarının başlayacağını vurguladı. Toplamda 13 ton ilaç kullanılacak ilaçlama çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını belirten İspirli, özellikle eğitim çalışmalarının önemsendiğini, vatandaşların eğitimi için çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

Kaynak: iha

18 Haziran 2009 Perşembe

Ladik Kayak Merkezi olacak

LADİK KAYAK MERKEZİ OLACAK
18 Haziran 2009 - Persembe


AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve Samsun Kayak Kulübü Başkanı Bekir Kibaroğlu ile Ladik'te önümüzdeki kış kayak yapılması için hem İl Özel İdaresi'nin hem de Kayak Federasyonu ile Samsun Kayak Kulübü'nün olağanüstü çalıştığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, hem iklim şartları hem de pistin coğrafi konumu nedeniyle Ladik Kayak Tesisleri'nin Türkiye'nin en önemli tesislerinden biri olacağını ifade etti.

Öztürk, "Ladik ülkemizin kış turizmi konusunda cazibe merkezi haline gelecektir. Devlet olarak bu alanın alt yapı çalışmaları için her türlü desteği veriyor. Samsun sadece futbolda değil artık kayakta da ülke sporuna hizmet verecektir" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ise tesisin yol çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Ladik bizim için önemli merkez. 5 kilometrelik bir yol yaptık. Mekanik tesisleri yaptık. Tüm bunların dışında Türkiye'nin kış turizminde gözbebeği olacak olan Ladik için her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Samsun Kayak Kulübü Başkanı Bekir Kibaroğlu ise, "Samsun Kayak Kulübü olarak günübirlik konaklama tesisleri ve restoranları biz yapacağız. Bunları da 6 ay içinde bitireceğiz. Samsun, Ladik Kayak Tesisleri'yle bir anda sadece ülkemizin değil Avrupa'nın gözde tesislerinden biri haline gelecek" şeklinde konuştu.

17 Haziran 2009 Çarşamba

Çatıdan düşen işçi ağır yaralandı !

Çatıdan düşen işçi ağır yaralandı !
17 Haziran 2009



Ladik'in Küpecik köyünde çalıştığı inşaat halindeki tek katlı evin çatısından düşen bir kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Küpecik köyü'nde meydana gelen olayda, 2 çocuk babası Namider Ö.(65), çalıştığı inşaat halindeki tek katlı evin çatısını yaparken dengesinin kaybederek yere düştü.

Ağır yaralanan Namider Ö., Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesinin ardından Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Namider Ö.'nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: iha

13 Haziran 2009 Cumartesi

73 yasindaki dedeye bicakli saldiri

73 yaşındaki dedeye bıçaklı saldırı
13 Haziran 2009


Ladik ilçemizde 73 yaşındaki bir kişi, kahvehanede bıçaklı saldırıya uğrayarak hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, Ladik ilçemizin Şıhlı köyünde meydana gelen olayda, kahvehanede akrabası olan Yusuf D.'nin (25) bıçaklı saldırısına uğrayan Ahmet S.(73), ambulansla Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ahmet S., kendisini bıçaklayan akrabası Yusuf D.'nin kahvehanede otururken aniden önce sandalyeyle kafasına vurduğunu, ardından da kendisini bıçakladığını söyledi. Ahmet S., neden bıçaklandığını ve saldırıya uğradığını bilmediğini ifade etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: (iha)

4 Haziran 2009 Perşembe

İl Genel Meclisinde İmar ve Bayındırlık tartışması

İl Genel Meclisinde İmar ve Bayındırlık tartışması
04 Haziran 2009


Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantısına İmar ve Bayındırlık Komisyonu tartışması damgasını vurdu.

Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantısında İlçemiz Ladik'te yapımı devam eden Akdağ Kış Sporları Merkezi'nde emniyet ve asayiş hizmetlerinin yürütülmesi amacı ile Jandarma Karakol Hizmet Binasına ihtiyaç duyulduğundan, Akdağ Kış Sporları Merkezi'nde kamu kuruluşları alanı olarak belirlenen araziden İl Jandarma Komutanlığı'na yer tahsisi yapılması amacı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Özlem Maraş tarafından meclise sunuldu. Oylama sonucunda Akdağ Kış Sporları Merkezi'nde Jandarma Karakol Hizmet Binası yapımı için İl Jandarma Komutanlığı'na yer tahsisi yapılması kabul edildi.

Ardından ise Havza ilçesi Ortaklar Köyü'nde bulunan bir akaryakıt istasyonuna LPG İlave edilmesi amacı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporuda Komisyon Başkanı Özlem Maraş meclise okudu. Ardından rapor oylamaya sunuldu. Fakat İl Genel Meclisi CHP grup başkanı İsmet Şahin itirazda bulunarak; "Mecliste okuduğunuz raporlardaki imar değişikliklerini görmemiz gerekir sadece okumak ile emme basma tulumba gibi oylama yapamayız" diyerek imar ve pafta değişikliği yapılan alanların görüntülerinin daha önceki dönemlerde olduğu gibi slayt marifeti ile meclis üyelerine gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Şahin;" Akaryakıt istasyonuna LPG eklenmesi için plan değişikliği yapılması tehlikeli bir konudur. Art niyet aramasak da ikna olmamız gerekir. Bu alanla ilgili fotoğraf görüntüleri izlettirilerek neye oy verdiğimizi görmemiz sağlanmalıydı. Her okunan raporu emme basma tulumba gibi oyluyoruz" dedi.

CHP grup başkanı İsmet Şahin'in itirazlarına rağmen akaryakıt istasyonuna LPG İlave edilmesi için yapılacak plan değişikliği meclis tarafından kabul edildi. Oylamada tek ret oyu İsmet Şahin'den geldi.

Belediye Kanununun 49. Maddesi'ne istinaden İl Özel İdaresinde ihtiyaç üzerine 1 adet tabip kadrosu açılması ve sözleşmeli personel maaşlarının üst sınırının belirlenmesi konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu raporlarını okumak üzere kürsüye gelen AKP Havza İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Esen konuşmasına Turkcell Birinci lig şampiyonu olan Beşiktaş'ı tebrik ederek başladı. Esen'in bu tebriği salonda alkışlarla karşılandı.

Son olarak AKP ve MHP grupları Canik Dereler Köyü İlköğretim okuluna ek derslik yapılması kousunda ortaklaşa gündem maddesi sundular. Canik Dereler Köyü İlköğretim okuluna ek derslik yapılması için 51 Bin TL'lik bir ödeneğin Canik köylere hizmet götürme birliğine aktarılması kabul edildi.