Ladik-Samsun blogumuza hos geldiniz ** Welcome to our blog Ladik-Samsun ** Willkommen in unserem Blog Ladik-Samsun ** Welkom op onze blog Ladik-Samsun ** Bienvenue sur notre blog Ladik-Samsun ** Bienvenidos a nuestro blog Ladik-Samsun ** Bem-vindo ao nosso blog Ladik-Samsun ** Benvenuti sul nostro blog Ladik-Samsun ** selamat datang di blog kami Samsun-Ladik ** مرحبا بكم في بلوق Ladik - سامسون ** Добро пожаловать на наш блог Ладик-Самсун ** Velkommen til vores blog Ladik-Samsun ** Καλώς ήρθατε στο blog μας Ladik-Samsun ** ברוכים הבאים אל הבלוג שלנו Ladik-Samsun ** आपका स्वागत है हमारे ब्लॉग Ladik करने सैमसन **.

18 Şubat 2009 Çarşamba

Ladik'te TIR otomobili bicti: 4 olu

Ladik'te TIR otomobili biçti:4 ölü


İlçemiz'de bir TIR ile bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Ladik'ten Amasya'nın Taşova ilçesi yönüne gitmekte olan Murat K.'nın kullandığı 55 K 4663 plakalı TIR, Küpecik köyü Değirmenönü mevkisinde karşı yönden gelen Cevdet Kabakçı yönetimindeki 60 NG 869 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada otomobildeki Cevdet Kabakçı, Hayri Dinçer, Şükrü Eraslan ve annesi Fatma Eraslan olay yerinde hayatını kaybetti. TIR sürücüsü jandarma tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: İha

Gorenleri saskina ceviren rampa yol

Görenleri şaşkına çeviren rampa yol

İlçemizde Akdağ Yaylası'na giden yolun bir bölümünde yer alan rampa araç sürücülerinin şaşkınlığına neden oluyor.

Söz konusu alanda vitesi boşa alınan araçlar yokuş yukarı hareket ediyor. Aldigimiz bilgilere göre, 1200 rakımlı Akdağ Yaylası ile ilçe merkezimiz arasındaki yaklaşık 13 kilometrelik yolun bir bölümünde ilginç bir olay yaşanıyor.

Yaylaya çıkan yolun yaklaşık 30 metrelik bölümünde görülebilen olayda, vitesi boşa alınan araçlar rampa aşağı yerine yukarı doğru hareket ediyor. İki otomobilin yan yana durması halinde ise hareket gözlenmiyor.

Eğimli arazide araçların kendiliğinden yukarı istikamete hareket ettiğini tesadüfen fark ettiklerini belirten yöre sakinlerinden Ersin Ertan, bu duruma bir anlam veremediklerini söyledi.
Akdağ Yaylası'na düzenledikleri bir gezi sırasında ilk kez olayı yaşadıklarını anlatan Ertan, ''Yaylaya çıkarken eğimli arazide durmamız gerekti. Araç viteste olmayınca aracın tamamen tersi bir yöne rampa yukarı hareket ettiğini fark ettik. Daha sonra başka otomobilleri de denedik. Hepsinde de aynı şey olduğunu görünce şaşırdık'' dedi.

Olayın ilk önce bir göz yanılması olabileceğini düşündüklerini belirten Ertan, ''Ancak çok dikkatli bakıldığında gerçekten de burada bir rampa olduğu gözleniyor'' diye konuştu.

Yine olayı yaşayanlardan Mehmet Aydilek ise, eğimli araziden aşağı inerken vitesi boşa alınan otomobilinin kendiliğinden yukarı istikamete belli bir ivme kazanarak hareket ettiğini gördüğünde çok şaşırdığını söyledi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinde görevli uzmanlar ise bu tür olayların genellikle ''manyetit'' mineralinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Toprak altında bulunan ve doğal demiroksit olarak da bilinen manyetitin doğal mıknatıs özelliği taşıdığını ve belirli bir güçle metal aksamlı cisimleri kendisine çekebildiğini belirten uzmanlar, bu nedenle söz konusu alanda manyetit etkisi olabileceğini bildirdi.

Uzmanlar, bölgede yapılacak bir jeolojik araştırma ile olayın gerçek nedeninin ortaya çıkarılabileceğini ifade etti.

Kaynak: A.A

11 Şubat 2009 Çarşamba

Ladik'te kac kiside yesil kart var ?

Ladik'te kaç kişide yeşil kart var ?

Samsun 1 milyon 228 bin 959 nüfusla Karadeniz'in önde gelen illeri arasında yer alırken, son rakamlarla nüfusunun yüzde 15'i yeşil karta sahip.

Sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşlarının 'sağlık harcamaları giderlerinin devlet tarafından karşılanması' olarak tanımlanan yeşil kart rakamları güncellendi. 2008 yılı verilerine göre, Samsun nüfusu 1 milyon 228 bin 959 olarak kayıt altına alınırken, yapılan incelemenin ardından devlet tarafından yeşil kart verildi ve sağlık hizmeti almaları sağlandı. Genellikle muhtaç ailelerin kullandığı yeşil kartın nüfusa oranı 185 bin 853 kişiyeyüzde 15.1 olarak hesaplandı.

198 bin 898 kişinin yeşil kartı ise 1 yıl içerisinde vize yeniletmeme, diğer yasal konular nedeniyle pasif duruma düştü. 2003 yılından bu yana ise 384 bin 751 kişi yeşil kart için başvurdu ve işlem yapıldı. 2007 yılı rakamları ise 191 bin 807 aktif yeşil kartlı, 171 bin 371 pasife düşen yeşil kartlı, toplamda başvuru sayısı 363 bin 178 olarak resmi kayıtlara geçmişti.

Yeşil kartlı sayısında Ladik ilçesinden bin 809 kişi kayıtlarda yer alıyor.

Kaynak: İha

Liste halinde koylerimiz

KÖYLER

1

AĞCAKAYA

20

DALDERE

39 KUYUCAK
2

AHMETSARAY

21

DELİAHMETOĞLU

40

KÜÇÜKKIZOĞLU

3

AKTAŞ

22

DERİNÖZ

41

KÜPECİK

4

AKYAR

23

DOĞANKAŞ

42

MAZLUMOĞLU

5

ALAYURT

24

EĞNEKARACA

43

MEŞEPINARI

6

ALIÇLI

25

GÜNKORU

44

NUSRATLI

7

ARSLANTAŞ

26

GÜRÜN

45

OYMAPINAR

8

AŞAĞIGÖLYAZI

27

GÜVENLİ

46

SALUR

9

AYVALI

28

HAMAMAYAĞI

47

SARIGAZEL

10

AYVALISOKAĞI

29

HAMİT

48

SARIKSIZOĞLU

11

BAŞLAMIŞ

30

HASIRCI

49

SOĞANLI

12

BOLAT

31

HIZARBAŞI

50 SÖĞÜTLÜ
13

BUDAKDERE

32

İBİ

51 ŞIHLI
14

BÜYÜKALAN

33

İSASOFTA

52 TATLICAK
15

BÜYÜKKIZOĞLU

34 KABACAGÖZ 53 TEBEROĞLU
16

CÜCE KÖYÜ

35

KARAABDAL

54

YUKARIGÖLYAZI

17

ÇADIRKAYA

36

KIRANBOĞAZ

55

YUMAKLI

18

ÇAKIRGÜMÜŞ

37

KİRAZPINAR

56

YUVACIK

19

ÇAMLIKÖY

38

KÖSEOĞLU